Chutný koláčik plný jabĺk. Rýchly, hrnčekový, nenáročný. Vhodný na každú príležitosť. Ak chceme zvoliť verziu pre celiatikov, použijeme bezlepkovú múku.


Foto - autorka

Hrnčekový jablkový koláč – ingrediencie:

(hrnček 0,2l)

4-5ks veľkých jabĺk

2,5 hrnčeka polohrubej múky (špaldovej)

1 hrnček kryštálového cukru (trstinového)

1 hrnček vlažného mlieka

½ hrnčeka oleja

2 vajcia


Foto - autorka

Jednoduchý jablkový koláč – ingrediencie:

2 lyžičky škorice

2 lyžice kakaa

1 vanilínový cukor

1 lyžička sódy bikarbóny

1 prášok do pečiva

džem, čokoláda, ovocie


Foto - autorka

 

Jednoduchý jablkový koláč – postup:

Jablká si očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g). V miske si vymiešame všetky suroviny: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu (nemusíme), kakao (nemusíme),  sódu bikarbónu, prášok do pečiva. Pridáme jabĺčka a spojíme.


Foto - autorka

Väčší  plech (cca30x40) si vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180oC približne 30 minút. Ak máme plech menší, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170oC, aby sa prepiekol.

 


Foto - autorka

 

Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom a polejeme rozpustenou čokoládou. Pred podávaním ho môžeme ešte vylepšiť, ozdobiť šľahačkou alebo čerstvým ovocím.


Foto - autorka