Niet nad chuť dobrého chleba! A keď je k tomu ešte veľmi zdravý, tak je to kombinácia ideálna. Nech sa páči recept:

 

 

Ingrediencie na 1 podlhovastú formu:

1 pohár slnečnicových semiačok

3/4 pohára ľanových semiačok

1/2 pohára mandlí

1 a pol pohára ovsených vločiek

10 kopcovitých lyžíc pomletých ľanových semiačok

1 - 2 lyžičky soli

1 lyžica agávového sirupu

5 lyžíc rozpusteného kokosového oleja

1 a pol pohára vlažnej vody

 

 

Postup:

Všetky suché ingrediencie vymiešajte vo veľkej miske. Vo väčšom pohári vymiešajte vodu, agávový sirup a kokosový olej. Tekutiny nalejte do misy so suchými ingredienciami a vymiešajte. Počkajte dve hodiny, až sa tekutiny vstrebú.

Plech vymastite kokosovým olejom a naplňte masou. Pečte 50-60 minút. Vyberte z trúby a počkajte najmenej hodinu až vychladne, potom opatrne vyberte z formy. Nechajte vychladnúť, aby sa počas krájania nemrvil. Pokrájajte tenkým a ostrým nožom.

Odporúčame vyskúšať tento chlebík bez ohľadu na to, či dbáte na líniu, alebo je vám to jedno. Určite je to zaujímavá alternatíva pre klasiku, od ktorej si z času na čas môžeme oddýchnuť.

 

 

 

Prečítajte si aj Z medvedieho cesnaku, olív, chrenu, húb či mrkvovej vňate. Tu je 12 receptov na skvelé domáce pesto