Vrátili sme sa domov z dovolenky a netušili, čo nám v chladničke nechala naša 22-ročná dcéra, študentka. Z toho, čo tam ostalo, vznikol recept, ktorý vás zachráni vždy, ak nestihnete nakúpiť. Rýchla cesnakovo-vajíčková polievka vám, milé dámy, môže zachrániť reputáciu.

Ingrediencie:

maslo

5 strúčikov cesnaku

6 stredných zemiakov

5 vajec

20 g sušených húb – kozákov

rasca

petržlen

2 kocky bujónu

čierne korenie soľ

voda

parmezán

Postup:

Všetko išlo doslova rýchlo ako po masle. Na masle som spenila potlačený cesnak. Manžel bol tak hladný, že som nemala čas zemiaky ani ošúpať, tak som ich vydrhla pod tečúcou vodou a nakrájala na malé kocky.

Jemne opražila na masle a cesnaku, pridala huby a vodu a dusila a varila, až kým huby a zemiaky nezmäkli. Ak bolo treba, vyliala som vodu, ak sa počas varenia vyparila. Prihodila rascu, bujón, korenie a soľ, všetko podľa chuti.

Keď už bola polievka uvarená, rovno do vriacej som prihodila rozbité vajcia tak, aby do horúceho hrnca išlo celé vajíčko, ktoré sa tak v polievke uvarilo vlastne celé na tvrdo, vkuse. Keď som vypla zohrievanie platne, už som iba prisypala za hrsť na jemno nakrájaného petržlenu.

Rada:

Ešte do horúcich tanierov som nastrúhala parmezán. Našťastie si syr dcéra v chladničke nevšimla a tak počkal na nás.

Prečítajte si aj RECEPT: Morka utopená v korení