Výborný tekvicový koláč slaný, recept z tekvice na pečenie. Jeseň. Tekvicový koláč. Obdobie chrípok a oslabenej imunity. Nemôžeme urobiť nič lepšie, ako ju poriadne posilniť.

Tekvicový koláč slaný, recept z tekvice na pečenie - fotorecept kliknite

Už len v takej obyčajnej tekvici nájdeme veľké množstvo prospešných látok, ktoré majú pozitívny vplyv na naše zdravie.

Vyskúšajte tekvicový koláč. Všetky druhy tekvíc sú bohaté na vitamín C, vitamín E, ktorý pomáha vylučovať toxíny z tela, vitamíny skupiny B, betakarotén, draslík, selén, meď, železo, magnézium a vlákninu.

Skúste tento recept z kuchyne portálu Ženy v meste a dajte nám v diskusii vedieť ako vám chutil. Nám chutil výborne!

Vyskúšajte aj výborný tekvicový guláš hokkaido s plackami, tradičný RECEPT 🎃

 

 

Tekvica je zdravá pretože:

  1. podporuje látkovú výmenu
  2. pomáha pri problémoch s močovým mechúrom, alebo prostaty
  3. zlepšuje činnosť srdca a obličiek
  4. obsahuje veľké množstvo vody
  5. pomáha pri chudnutí odbúrať tukbrovské oranžové plody, ale aj patizón či cuketa. Podporujúzdravie, to znamená nielen tie obrovské oranžové plody, ale aj patizón či cuketa. Podporujú lát pri problémoch s močovým mechúrom alebo prostaty, zlepšujú

 

Výborný tekvicový koláč slaný - ingrediencie

  • 700g nastrúhanej tekvice
  • 300g hladkej múky (môže byť aj špaldová)
  • 3ks vajcia, 1,5dl oleja
  • 150g tvrdého nastrúhaného syra
  • 100g  nadrobno narezanej šunky, salámy, alebo slaninky
  • 3-6ks strúčikov rozotreného cesnaku (podľa chuti)
  • 2ks nadrobno nasekanej cibule žltej, alebo zelenej
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

na dochutenie:

  • soľ, čierne mleté korenie, vegeta, kurkuma, drvená rasca, sušená bazalka (alebo provensálske korenie, alebo sušený majorán), korenie sušené paradajky

 

 

Výborný tekvicový koláč slaný.  Foto - Nela

 

Výborný tekvicový koláč slaný - postup receptu

  1. Tekvicu si očistíme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme ostatné ingrediencie. Dochutíme.
  2. Plech si vymastíme, vysypeme múkou (nepoužívame papier na pečenie, lebo by sa nám koláč prilepil).
  3. Cesto rozotrieme na cca 1,5cm hrúbku a pečieme pri teplote 175°C približne 30 minút do zlatista. Z tejto dávky upečieme dva veľké plechy, záleží od ich veľkosti.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept na nastrúhanú cuketu, ako jednoducho pripraviť najlepšiu strúhanú cuketu. fit RECEPT