Bravčové závitky s kápiou pečené v rúre, overený RECEPT

Pripravte si skvelé bravčové závitky s kápiou. O tento recept sa s kuchyňou portálu Ženy v meste podelila autorka knihy Tak ma mama naučila Lucia Chrenko.

Zapekané bravčové závitky s kápiou

Bravčové mäso sa dá doma pripraviť na veľa spôsobov. Tento recept na závitky s kápiou už ste skúšali? Vyskúšajte ho.

Mäsové recepty patria u nás medzi tie najklikanejšie. A tento určite bude patriť medzi tie top.

Prinášame vám ho v spolupráci s Luciou Chrenko, ktorá nám ho poskytla zo svojej knihy Tak ma mama naučila – kúpite ju tu, kliknite.

Ak sa ho rozhodnete vyskúšať, napíšte nám do diskusie ako vám chutil. Budeme sa tešiť na reakcie. 

Vybrali sme pre vás aj recept na bravčové karé na srbský spôsob, top RECEPT na srbské rebierko

 

 

Bravčové závitky – ingrediencie pre 4 osoby

 

[[block_text]]

 

Bravčové závitky s kápiou pečené v rúre, overený recept. Foto – Tak ma mama naučila

Výborné bravčové závitky s kápiou – postup receptu

  1. Mäso nakrájame na rezne a vyklepeme z oboch strán.
  2. Z oboch strán posolíme a pokoreníme. Jednu stranu potrieme jemne horčicou. Kápiu si nakrájame na tenké pásiky, rozložíme na mäso a zvinieme. Závitok zaistíme po oboch stranách ihlami.
  3. Do hrnca dáme olej a závitky z oboch strán opečieme, prilejeme dostatočné množstvo vody, pridáme domáci kečup a dusíme do mäkka.
  4. Udusené závitky preložíme aj so šťavou na pekáč. Navrch každého závitku dáme syr. Do šťavy prilejeme šľahačkovú smotanu a zapekáme ešte asi 10 minút pri teplote 200 °C, kým sa smotana neprevarí.

Dobrú chuť. 

[[etarget]]

Máme pre vás aj recept na vynikajúcu grilovanú krkovičku