
Orechový koláč, na ktorý vystačí hrnček
- Čas prípravy pred pečením: 5 minút
- Čas pečenia: 25 minút
- Počet kúskov: 24
Určite vám hrnčekové koláče nie sú neznáme, najmä ak portál Ženy v meste už nejaký čas sledujete. Ponúkať vám rôzne nápady na jednoduché dezerty, pri ktorých nemusíte stráviť hodiny pečením a zvládnete ich aj s nulovými kuchynskými skúsenosťami, je naša špecialita. Hlavne v prípade, keď vašou základnou odmerkou je 250-300 ml hrnček, s ktorým netreba dávať pozor na presné meranie surovín a jednoduchým spôsobom za vás pripraví ingrediencie pri jednotlivých krokoch receptu.
Dnes vám prinášame hrnčekový orechový koláč poliaty medom, pri ktorom do 30 minút dostanete 24 malých lahodných kúskov k rannej káve, čaju alebo ako zdravý dobíjač energie počas celého dňa. Koláč sme pripravili z fit špaldovej múky, takže v kombinácií s prírodným sladidlom ako med môžete dezert konzumovať bez akýchkoľvek výčitiek.
Nech sa vám podarí, dobrú chuť!
Ingrediencie na orechový koláč
(do 300 ml hrnčeka)
- 1,5 hrnčeka mletých vlašských orechov
- 2 väčšie vajce alebo 3 menšie
- 3/4 hrnčeka trstinového / kryštálového cukru
- 3 PL medu
- 1/2 hrnčeka oleja alebo roztopeného masla
- 1 hrnček vlažného mlieka
- 1 hrnček hladkej špaldovej múky alebo tradičnej hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
Postup receptu na hrnčekový orechový koláč. Fotka – Nela















