
Jablkový koláč s posýpkou má svoj dokonalý a jednoduchý recept na webe ženy v meste. Vyskúšajte si tentoraz doma pripraviť koláč s nami.
Jablkový koláč s posýpkou
Skvelý tip na víkendový koláčik s akýmkoľvek sezónnym ovocím. Aktuálne sezóne kraľujú jablká, tak sme pripravili jablkový koláč s posýpkou.
Nadýchané cesto ako z obláčikov, navrchu ukladané jablká a maslová posýpka s orechmi a škoricou krásne rozvoňajú vašu kuchyňu a budete mať nebíčko v ústach.
Chrumkavá posýpka pekne kontrastuje s mäkkým cestom a ovocie dodáva dezertu šťavnatosť. Nebojte sa použiť aj iné druhy sezónneho ovocia: hrušky, lesné ovocie, broskyne, slivky či dokonca sušené ovocie. Koláčik chutí stále výborne.
Na jablkový koláč s posýpkou budeme potrebovať
- Na plech s rozmermi 20 x 32 cm budete potrebovať
- Čas prípravy: 15 min.,
- Čas pečenia: 30-35 min.,
- Počet porcií: 12-14 kúskov,
Ingrediencie
posýpka:
- 4 PL ovsené vločky,
- 4 PL polohrubá múka,
- 1 PL cukor,
- 3 PL maslo,
- Väčšia hrsť vlašských orechov nalámaných v rukách,
- 1/3 ČL mletá škorica,
cesto:
- 2 ks vajce,
- 100 g cukor,
- 100 g olej slnečnicový / repkový,
- 350 g kefírové mlieko,
- 250 g polohrubá múka,
- 1 ČL sóda,
- štipka soli,
- 2-3 ks jablká,
- Maslo + múka na vymazanie plechu














