Jablkový koláč s posýpkou je dokonale jednoduchý, top recept

Jablkový koláč s posýpkou. Foto - Andrea
Jablkový koláč s posýpkou. Foto - Andrea

Jablkový koláč s posýpkou má svoj dokonalý a jednoduchý recept na webe ženy v meste. Vyskúšajte si tentoraz doma pripraviť koláč s nami.

Jablkový koláč s posýpkou

Skvelý tip na víkendový koláčik s akýmkoľvek sezónnym ovocím. Aktuálne sezóne kraľujú jablká, tak sme pripravili jablkový koláč s posýpkou.

Nadýchané cesto ako z obláčikov, navrchu ukladané jablká a maslová posýpka s orechmi a škoricou krásne rozvoňajú vašu kuchyňu a budete mať nebíčko v ústach.

Chrumkavá posýpka pekne kontrastuje s mäkkým cestom a ovocie dodáva dezertu šťavnatosť. Nebojte sa použiť aj iné druhy sezónneho ovocia: hrušky, lesné ovocie, broskyne, slivky či dokonca sušené ovocie. Koláčik chutí stále výborne.

Na jablkový koláč s posýpkou budeme potrebovať

  • Na plech s rozmermi 20 x 32 cm budete potrebovať
  • Čas prípravy: 15 min.,
  • Čas pečenia: 30-35 min.,
  • Počet porcií: 12-14 kúskov,

Ingrediencie

posýpka:

  • 4 PL ovsené vločky,
  • 4 PL polohrubá múka,
  • 1 PL cukor,
  • 3 PL maslo,
  • Väčšia hrsť vlašských orechov nalámaných v rukách,
  • 1/3 ČL mletá škorica,

cesto:

  • 2 ks vajce,
  • 100 g cukor,
  • 100 g olej slnečnicový / repkový,
  • 350 g kefírové mlieko,
  • 250 g polohrubá múka,
  • 1 ČL sóda,
  • štipka soli,
  • 2-3 ks jablká,
  • Maslo + múka na vymazanie plechu

 

Postup receptu krok za krokom v našom fotoreceptr