
Rýchla tarhoňa, ktorá sa nelepí
Ingrediencie
- 2 poháre tarhone (400 g)
- 3 poháre vlažnej vody
- 1 menšia cibuľa
- 2 lyžice masla
- Soľ podľa potreby
Postup receptu na rýchlu tarhoňu
- Príprava tohto druhu cestovín začína odmeraním si samotnej tarhone. Zo 400 gramového množstva nám vyjdú dva poháre. Pomer tarhone a vody by mal byť 1:1,5, čo znamená, že pri dvoch pohároch tarhone potrebujeme tri poháre vody.

- Následne očistíme cibuľku, rozdelíme ju na polovicu a spolu s tarhoňou opražíme nasucho, čo trvá približne 5-10 minút dohneda. Dávame však pozor, aby sa nám nepripálila! Potom tarhoňu odstavíme, pridáme k nej maslo, dôkladne premiešame a zalejeme vlažnou vodou. Podľa potreby osolíme.

- Na záver vrátime naspäť na sporák, necháme zovrieť, opäť premiešame a prikryjeme. Dusíme cca 10-15 minút na miernom ohni. Po uplynutí času odstavíme, avšak neodkrývame, ale necháme dôjsť ešte ďalších 20 minút. Následne tarhoňu odkryjeme a znova poriadne premiešame.

Hotovo! Nenáročná, chutná a hlavne rýchla tarhoňa, však? Teraz ju už môžete servírovať k vašim obľúbeným jedlám a to najlepšie vtedy, kým je ešte teplá a čerstvo dorobená!
Nech vám chutí!














