Rýchla tarhoňa: Recept na cestovinu, ktorá sa nelepí

Rýchla tarhoňa

Rýchla tarhoňa, ktorá sa nelepí

Síce ide o cestovinovú špecialitu pôvodom z Talianska, tarhoňa sa stala obľúbenou v celej Európe. Vzhľadom sa podobá zrnkám ryže, rovnako ako aj svojou univerzálnou chuťou, ktorá ju radí medzi ideálne prílohy takmer ku všetkým jedlám, od mäsitých až po vegetariánske.
Vieme si však predstaviť, že aj napriek tomu, že je dnes tarhoňa skutočne rozšírená, stále sa vám môže zlepiť či rozvariť. Náš portál si preto pre vás pripravil postup receptu na rýchlu tarhoňu, pri ktorom nemáte kde pochybiť a výsledkom je lahodná tarhoňa, vhodná k akémukoľvek vášmu obľúbenému jedlu. Pochutia si dospelí, ale aj deti.
Nech sa vám podarí!
Zároveň nahliadnite aj na náš súhrn rôznych chutných cestovín, nielen na stredu. Dobrú chuť aj k ďalšiemu vareniu!

Ingrediencie

  • 2 poháre tarhone (400 g)
  • 3 poháre vlažnej vody
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • Soľ podľa potreby

Postup receptu na rýchlu tarhoňu

  1. Príprava tohto druhu cestovín začína odmeraním si samotnej tarhone. Zo 400 gramového množstva nám vyjdú dva poháre. Pomer tarhone a vody by mal byť 1:1,5, čo znamená, že pri dvoch pohároch tarhone potrebujeme tri poháre vody.
    Rýchla tarhoňa
  2. Následne očistíme cibuľku, rozdelíme ju na polovicu a spolu s tarhoňou opražíme nasucho, čo trvá približne 5-10 minút dohneda. Dávame však pozor, aby sa nám nepripálila! Potom tarhoňu odstavíme, pridáme k nej maslo, dôkladne premiešame a zalejeme vlažnou vodou. Podľa potreby osolíme.
    Rýchla tarhoňa
  3. Na záver vrátime naspäť na sporák, necháme zovrieť, opäť premiešame a prikryjeme. Dusíme cca 10-15 minút na miernom ohni. Po uplynutí času odstavíme, avšak neodkrývame, ale necháme dôjsť ešte ďalších 20 minút. Následne tarhoňu odkryjeme a znova poriadne premiešame.
    Rýchla tarhoňa

Hotovo! Nenáročná, chutná a hlavne rýchla tarhoňa, však? Teraz ju už môžete servírovať k vašim obľúbeným jedlám a to najlepšie vtedy, kým je ešte teplá a čerstvo dorobená!

Nech vám chutí!