Pravý domáci hamburger z morčacieho mäsa. Hamburger pre malých či veľkých bez výčitiek? Nech sa páči, originál recept so značkou Ženy v meste.

Pravý domáci hamburger - fotorecept kliknite

Fajnový domáci hamburger z morčacieho mäsa, ktorému neodoláte. Ak nemáte morčacie mäso, pokojne dajte také na aké máte chuť. Vyskúšajte jednoduchý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Poteší sa celá rodina.

Hamburger patrí medzi obľúbenú pochúťku detí, ale aj dospelých. Pripravte si ho z morčacieho mäsa, pridajte kopec čerstvej zeleniny a prelejte zdravým dresingom. Výborná voľba. Dobrú chuť. 🍔

Inšpirujte sa receptom na pravú živánsku pochúťku z jedného pekáča

Pravý domáci hamburger z morčacieho mäsa

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Pravý domáci hamburger - ingrediencie

  • na hamburger:
  • 600 g morčacie prsia                                              na jeden hamburger počítame 100-200 g surového mäsa, záleží na veľkosti a hladošovi
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 1 ks vajce
  • na dochutenie mäsa: mletá červená paprika, drvená rasca, kurkuma, mleté čierne korenie, soľ, vegeta bez soli, čerstvé bylinky (nemusia byť), rozotretý cesnak podľa chuti (nemusí byť), prípadne iné obľúbené korenie
  • ostatné ingrediencie:
  • olej (na opekanie mäsa)
  • 4 ks väčšia žemľa 
  • syr (mozzarella, čedar, gouda, eidam)
  • paradajka
  • paprika
  • červená cibuľa
  • ľadový šalát
  • kečup, horčica alebo dresing
  • zdravý dresing:
  • hustý biely jogurt, horčica, nadrobno nakrájaná uhorka, bylinky, trošku soli

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Pravý domáci hamburger z morčacieho mäsa. Foto - Nela

 

Pravý domáci hamburger z morčacieho mäsa - postup receptu

  1. Morčacie mäso umyjeme, osušíme, pomelieme. Môžeme si zakúpiť aj hotové mleté mäso. Cibuľu nakrájame nadrobno. K pomletému morčaciemu mäsu pridáme vajce, cibuľu (dodá mäsku na šťavnatosti), prelisovaný cesnak (nemusí byť) a obľúbené koreniny. Dôkladne premiešame. Mäso necháme postáť v chlade aspoň jednu hodinu, najlepšie cez noc. Hamburger bude oveľa chutnejší.
  2. Pripravíme si zeleninu, ktorú umyjeme, paradajku, papriku, červenú cibuľu natenko nakrájame, z ľadového šalátu oddelíme listy. Syr nakrájame, alebo použijeme plátkový. Ak zvolíme zdravý dresing, pripravíme si ho tak, že si do bieleho jogurtu primiešame horčicu, trošku soli, nadrobno nakrájané uhorky, môžeme aj čerstvé bylinky podľa chuti (bazalka, oregano, petržlenová vňať).
  3. Grilovaciu panvicu potrieme olejom, rozohrejeme. Ruky si namočíme v studenej vode a z pripraveného mletého mäsa vytvarujeme hrubšie placky. Na panvici ich opekáme z každej strany cca 4  minúty, podľa potreby. Keď mäso do polovice zbelie a zo spodnej časti bude zlatistej farby, vtedy ho otočíme na druhú stranu.
  4. Žemľu prerežeme napoly. Obe časti, ktoré sú prerezané, nasucho opečieme na panvici. Hamburger bude oveľa chutnejší, omáčka sa nevpije do žemle a bude aj chrumkať. Spodnú časť žemle potrieme kečupom, horčicou alebo dresingom.
  5. Obložíme šalátom, položíme opečené mäso, na neho plátok syra a nakrájanú zeleninu. Hornú časť žemle taktiež potrieme dresingom a hamburger prikryjeme. Stlačíme, papáme a vychutnávame. Pravý domáci chutí úžasne.

Tip na záver: Namiesto morčacieho mäsa môžete zvoliť aj mäso kuracie, bravčové, ale aj hovädzie. Akú zeleninu zvolíte je len na vás. Každému podľa chuti. Fit verzia je určite s celozrnnou žemľou.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás recept na najlepšie kuracie mäso v marináde, šťavnaté a chutné