Super hrášková polievka zo zeleného hrášku, rýchly RECEPT

Super hrášková polievka zo zeleného hrášku. Rýchly recept na chutnú hráškovú polievku treba doma mať. Mladý zelený hrášok je výborných zdrojom vitamínov E, K, C a skupiny vitamínov B.

Tu je náš recept na jednoduchú, zdravú a chutnú polievku.

Hrášková polievka zo zeleného hrášku – fotorecept kliknite

Ponúkame recept na jednoduchú, zdravú a chutnú hráškovú polievku, ktorú si pripravíte za pár minút. Recept, ktorý je jednoducho slovenská klasika.

Všetci ju poznáme a určite sa vám tento recept hodí ak si ho aj odložíte. Vyskúšajte ďalší recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Vyskúšajte aj recept na najrýchlejšiu šošovicovú polievku

 

 

Hrášková polievka recept – ingrediencie

  •  cca 300 g mrazeného zeleného hrášku
  •  ½ cibule
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  kúsok masla
  •  2 vajcia
  •  cca 20 zarovnaných polievkových lyžíc krupice
  • na dochutenie: soľ, celá rasca, kurkuma, mletá červená paprika, petržlenová vňať, pažítka

 

[[block_text]]

 

Hrášková polievka recept. Foto – Nela

Chutná hrášková polievka – príprava receptu

  1. Ako prvé si pripravíme cesto na halušky. Vajíčka vidličkou vyšľaháme, pridáme štipku soli a postupne zapracujeme približne 20 zarovnaných polievkových lyžíc krupice.
  2. Cestíčko by malo byť vláčne, nie príliš tuhé. Môžeme pridať aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, alebo pažítku, halušky budú chutné a farebné. Cesto necháme postáť, aby krupica napučala.
  3. Do hrnca si nalejeme 3 l vody, pridáme mrazený hrášok, lyžicu masla, celú rascu, kurkumu, mletú červenú papriku, soľ. Dáme variť. Keď nám polievka zovrie, zavaríme halušky cez sito, alebo ich vykrajujeme lyžicou namočenou v studenej vode.
  4. Dochutíme, prípadne ešte pridáme vodu, záleží akú hustú polievku obľubujeme.  Povaríme podľa potreby, aby sa halušky uvarili, približne 10-15 minút.
  5. Ak mám naozaj málo času halušky nerobím, hrášok povarím cca 10 minút, potom nasypem za hrsť menších cestovín (kvalitnejšie, aby sa nerozmočili), dochutím a nechám minútu povariť.
  6. Polievku odstavím, cestoviny ešte dôjdu. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.

Dobrú chuť. 

Vyskúšajte aj recept na výbornú paradajkovú polievku

 

Ďalšie zaujímavé články

Aktuálne články