Vyskúšajte s nami overené recepty ako pripraviť batáty. Sladké zemiaky sú už dnes bežne dostupná potravina aj u nás. Pripravte si batáty s nami podľa overených receptov.

Ako pripraviť batáty

Recepty na chrumkavé a extra chutne prirpavené sladké zemiaky už nie sú nijaká exotika ani u nás. Už aj na Slovensku sa dá povedať, že sa batáty udomácnili. A je fakt, že svojou chuťou sú celkom iné, než naše klasické zemiaky. Batáty sú k nim jednoducho príjemná zmena.

Také batátové hranolky sú v reštauráciách na Slovensku stále dostupnejšie a stále vo väčšej obľúbe. Pripomínajú skôr pečenú tekvicu so sladkastou príchuťou. Dôležité však je zachovať odporúčaný postup, pretože hranolky z batátov zvyknú hneď po vytiahnutí z horúceho oleja zmäknúť. A vtedy už nie sú až tak vábivé.

Dôležité preto je predmáčanie sladkých zemiakov, aby pustili nadbytočný škrob a zostali po upečení krásne chrumkavé. Potom je tiež podstatné správne namiešať koreniacu zmes (odporúčame aj s krupicou), aby mali batáty vynikajúcu chuť.

Ak sa teda pýtate, ako pripraviť batáty, máme pre vás viacero chutných receptov. Rovnako ako hranolky, aj pečené batáty s parmezánom sú výborná obmena oproti klasickým zemiakom. Vyskúšajte recept na pečené bataty podľa webu Dobrá kuchyňa. Tento rýchly recept si obľúbite pre jeho jednoduchosť a expresnú prípravu. Tu je však postup receptu ako si doma batáty uvariť. A tu sú zapekané batáty so smotanou a bryndzou.

Ako uvariť batáty

  1. Batáty sa v princípe varia ako bežné varené zemiaky.
  2. Treba ich ošúpať, nakrájať na menšie kúsky a v osolenej vode uvariť do mäkka.

Naozaj to nie je nič komplikované. Najčastejšie si však u nás doma pripravujeme pečené batáty v rúre. Tu je aj recept na rovnako obľúbené batátové pyré.