Pripravte si s nami bryndzové halušky podľa receptu z koliby, ktorý chutí už po celé generácie. Jednoduché a sýte jedlo, podľa receptu z ozajstnej koliby.

Bryndzové halušky recept z koliby

Bryndzové halušky predstavujú jedno z najznámejších a najobľúbenejších jedál slovenskej kuchyne, ktoré si získalo srdcia nielen domácich, ale aj mnohých zahraničných gurmánov.

Tento tradičný recept, ktorý sa často podáva v kolibách a na folklórnych podujatiach, v sebe ukrýva jednoduchosť prípravy spolu s bohatstvom a plnosťou chuti.

Súčasťou jeho neodolateľného kúzla je kombinácia mäkko uvarených zemiakových halušiek zmiešaných s pikantnou bryndzou a doplnených chrumkavou slaninou.

Toto jedlo nie je len gastronomickým zážitkom, ale aj prejavom slovenskej kultúry a tradície. Ak túžite po autentickom zážitku priamo z koliby, tento recept vám umožní priniesť kúsok Slovenska do vášho domova.

Sledujte jednoduché kroky a pripravte si bryndzové halušky, ktoré očaria každého, kto po nich siahne. Skúste aj recept na cesto na halušky. A tu je odpoveď na otázku aká je najlepšia múka na halušky.

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov - 300 g polohrubej múky - 300 g slaniny - 300 g bryndze, soľ,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

  1. Príprava cesta: Zemiaky očistíme a postrúhame na strúhadle, alebo v mixéri. K zemiakom primiešame postupne múku. Hmotu spracujeme varechou na tuhšie cesto. Uvarené halušky musia byť mäkké, ale nesmú sa rozpadávať.


     
  2. Príprava vody a opekanie slaniny: Do väčšieho hrnca dáme zovrieť osolenú vodu. Slaninu pokrájame na kocky a opečieme ju na panvici.


     
  3. Príprava bryndze: Bryndzu rozdrobíme na dno väčšej nádoby.


     
  4. Varenie halušiek: Cesto na bryndzové halušky z koliby overíme povarením jednej halušky, nesmie sa vo vriacej vode rozpadnúť. Halušky hádžeme ručne, alebo haluškárom do vriacej vody. Počkáme, kým halušky vyplávajú. Necháme ich krátko povariť.


     
  5. Záver: Bryndzové halušky podľa receptu z koliby scedíme a pridáme do nádoby s bryndzou. Premiešame. Podávame s opečenou slaninkou a kyslým mliekom.

Tip: Ak chcete dosiahnuť autentickú chuť, ako sa podávajú bryndzové halušky z koliby, kľúčové je použiť kvalitnú bryndzu a polohrubú múku, ktoré sú základom receptu. Alebo skúste aj recept na fazuľovicu s údeným.

Videorecept