Chrumkavé kuracie rezne, skvelý recept bez múky a strúhanky. Vyskúšajte ďalší skvelý recept z kuchyne portálu Ženy v meste..

Chrumkavé kuracie rezne bez múky a strúhanky - fotorecept kliknite

Čo si budeme nahovárať. Vo viacerých rodinách rezne k nedeli a sviatočnému stolu prosto patria. Super chrumkavé rezne extra?

Tak potom podľa nášho jednoduchého receptu. Vyskúšajte rezne so značkou Ženy v meste, ktoré sú bez lepku. Nepotrebujete žiadnu múku, ani strúhanku, iba kukuričné lupienky.

Super chrumkavé rezne bez múky a strúhanky. Aj vaše deti vás stále nabádajú, aby ste išli na tie chrumkavé rezníky v kýbliku? Nemusíte. Pripravte super im chrumkavé rezne doma.

Výsledok stojí za to. Určite si ich zamilujú. Náš recept zvládne aj začiatočník. Moja dcéra si túto pochúťku pripravuje už sama. Samozrejme, nie pravidelne, ale iba vtedy, keď je obrovská chuť.

Pripravili sme obľúbený recept na najlepšie obrátené rezne z bravčového karé

Chrumkavé kuracie rezne bez múky a strúhanky - bezlepkové

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Chrumkavé kuracie rezne bez lepku - ingrediencie

  • 500 g kuracie prsia (na osobu počítame cca 100-150 g mäsa)
  • 3-4 veľké poháre kukuričných lupienkov (podľa potreby)
  • 2-3 ks vajcia
  • na dochutenie mäsa: soľ, mleté čierne korenie a vegeta (ak používate), chilly korenie (ak obľubujete)
  • na vyprážanie: olej alebo bravčová masť

 

 

Super chrumkavé rezne bez múky a strúhanky. Foto - Nela

 

Chrumkavé kuracie rezne bez lepku - postup receptu

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájamé na menšie nugetky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme, môžeme použiť aj iné obľúbené korenie.
  2. Rezne budeme obaľovať v trojobale. Kukuričné lupienky zvolíme aj namiesto múky, ale aj namiesto strúhanky. Pripravíme si kukuričné lupienky.
  3. Jeden hrnček kukuričných lupienkov rozmixujeme na múku, dva hrnčeky rukou podrvíme na jemnejšie. Vajcia rozšľaháme a pridáme trošku soli.
  4. Rezne obaľujeme v trojobale. Najprv v najemno rozmixovaných kukuričných lupienkoch, ďalej vo vajíčku a nakoniec v podrvených lupienkoch.
  5. Obalené rezne vyprážame na oleji alebo bravčovej masti z oboch strán do zlatista. Nakoniec papierovým obrúskom odsajeme prebytočný tuk.

Tip na záver: Super chrumkavé rezne s kukuričnými lupienkami chutia fantasticky. No áno, vyprážané jedlá nepatria k zdravej výžive, ale z času na čas dobrý rezeň vždy poteší naše chuťové poháriky. Vynechajte zemiakovú prílohu, doprajte si kopec čerstvej zeleniny, a hneď to znie lepšie.

Dobrú zdravšiu chuť.

Vyskúšajte aj  recept nielen pre deti - rezne v pohánkovej krupici s omáčkou