Najlepšie obrátené rezne z bravčového karé. Inšpirujte sa osvedčeným receptom z kuchyne portálu Ženy v meste.

Najlepšie obrátené rezne z bravčového karé - fotorecept kliknite

Kto by nemiloval rezne? Bez rezňov sa nezaobíde takmer žiadna oslava. Vyskúšajte osvedčený recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste, ktorý si učite tiež obľúbite. Chutilo vám? Napíšte nám do komentárov.

Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Recepty pre vás pripravujeme s nadšením a láskou. Ďakujeme.

Bravčové karé patrí medzí obľúbené druhy mäsa, pretože je diétne a chutné. Prevkapte svoju rodinu výbornými obrátenými rezňami, ktoré chutia úžasne. Mäsko je šťavnaté a rozplýva sa na jazyku. Nech sa páči. Nechajte sa inšpirovať. Dobrú chuť.

Pripravili sme obľúbený recept na skvelú sviečkovú na smotane

 

Najlepší obrátený rezeň z bravčového karé

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 6

 

Chutné obrátené rezne - ingrediencie                              

  • 800 g bravčové karé bez kosti najlepšie chladené (6 plátkov)
  • 1/2 pohára strúhanky (podľa potreby)
  • 2-3 ks vajcia
  • olej alebo masť
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky
  • štipka celej rasce
  • 2 polievkové lyžice kečupu
  • 1 polievková lyžica horčice
  • koreniny na mäso: soľ, vegeta (ak používate), mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá rasca (podľa obľuby)
  • na zahustenie omáčky: trošku Solamylu rozmiešaného vo vode (ak je potrebné)

 

Najlepší obrátený rezeň z bravčového karé. Foto - Nela

 

Chutné obrátené rezne -  postup receptu

  1. Bravčové karé umyjeme a osušíme. Nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm a rozklepeme. Okoreníme obľúbeným korením.
  2. Do nakoreného mäsa najprv vklepeme tĺčikom (hánkami rúk pozatláčame) strúhanku. Preto sa volá tento rezeň obrátený. 
  3. V miske si rozšľaháme vajcia, pridáme trošku soli. Rezne obalené v strúhanke obalíme aj vo vajciach, ktoré poopekáme.
  4. Na panvicu pridáme trochu oleja a rezne opečieme z oboch strán. Vo väčšej panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
  5. K cibuli pridáme mletú červenú papriku, celú rascu. Vložíme mäso, prikryjeme. Mäso pustí šťavu. Pridáme kečup, horčicu. 
  6. Rezne dusíme cca 30 minút do mäkka. Podlejeme horúcou vodou podľa potreby. Omáčku môžeme ešte dochutiť a zahustiť.

Tip na záver: Obrátený rezeň z bravčového karé chutí znamenite. Mäsko je chutné a šťavnaté. Na druhý deň je ešte lepšie, pretože prejdú všetky chute. Prílohu si môžete zvoliť podľa obľuby, či to bude dusená ryža, zemiaková alebo zeleninová kaša, hranolky, alebo aj samotná zelenina, zaručene si pochutí celá rodina.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výborné bravčové stehno s párkom