
Kráľovská krémová cesnaková polievka je luxusným variantom tradičnej cesnakovej polievky, ktorá je mimoriadne obľúbená, práve pre svoju bohatú chuť a preto, že dokáže dokonale zohriať v chladnejších mesiacoch. Ku krémovej verzií sa navrch hodia aj krutóny a pažítka – uvidíte, ako si s celou rodinou pochutíte! Vyskúšajte už dnes!
Kráľovská krémová cesnaková polievka
Tento recept na kráľovskú krémovú cesnakovú polievku kombinuje jemnosť smotany, výraznú chuť cesnaku a jemné korenie, čím vytvára polievku, ktorá je nielen lahodná, ale aj efektívne posilňuje imunitu človeka, najmä v jesenných či zimných mesiacoch. Ako sme už spomenuli v úvode, na záver nesmie chýbať zelená pažítka ani chrumkavé krutóny na vrchu polievky.
Treťou z výhod kráľovskej krémovej cesnakovej polievky je jej príprava, ktorá nie je vôbec náročná a ani vás časovo neobmedzí. Jednoducho povedané, luxusný výsledok do pár minút! Presvedčte sa sami!
V prípade, že by ste si chceli pripomenúť prípravu klasickej cesnakovej polievky, bez smotany a s roztečeným syrom, nahliadnite na náš originálny recept na cesnačku tu.
Nech sa vám podarí akákoľvek verzia, do ktorej sa pustíte!
Kráľovská krémová cesnaková polievka: Ingrediencie
- 1 hlávka cesnaku
- 1 veľká cibuľa
- 2 PL masla
- 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 žĺtky
- 1 PL múky
- Soľ
- Čerstvo mleté čierne korenie
- Štipka muškátového orieška
- Pažítka alebo čerstvá petržlenová vňať
Kráľovská krémová cesnaková polievka: Postup receptu
- Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky alebo pretlačíme cez lis na cesnak. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemné kocky.
- V hrnci na stredne silnom ohni roztopíme maslo a pridáme cesnak s cibuľou. Pražíme, kým zmes nezačne byť zlatistá, ale dávame pozor, aby cesnak neprihorel.
- K opraženej zmesi pridáme múku a miešame, kým nevznikne hladká zmes. Postupne prilievame vývar, pričom neustále miešame, aby sme predišli tvorbe hrudiek.
- Polievku necháme na miernom ohni variť asi 20 minút, aby sa chute pekne prepojili a cesnak zmäkol.
- V miske zmiešame smotanu a žĺtky. Túto zmes postupne pridáme do polievky, zatiaľ čo polievka je stále na miernom ohni. Dôležité je nechať polievku jemne prihriať, ale nesmie vrieť, aby sa žĺtky nezrazili.
- Ochutíme polievku soľou, čerstvo mletým čiernym korením a štipkou muškátového orieška. Necháme jemne prihriať ďalších pár minút, aby sa chute spojili.
- Kráľovskú krémovú cesnakovú polievku servírujeme na záver horúcu, ozdobenú pažítkou a krutónmi. Ako príloha sa hodí aj čerstvý chlieb alebo pečivo.

Kráľovská krémová cesnaková polievka je skvelou voľbou do chladných, upršaných dní alebo keď potrebujeme niečo skutočne pohodové na zjedenie. Výrazná chuť a krémová textúra zaručene potešia každého milovníka dobrého pokrmu. Želáme vám dobrú chuť!
Nahliadnite aj na náš YouTube kanál a pozrite si videorecept na fantastickú pórikovú polievku, taktiež skvelú do chladných mesiacov.














