Kráľovská krémová cesnaková polievka s krutónmi a pažítkou

Kráľovská krémová cesnaková polievka zblízka. Fotka - Freepik
Kráľovská krémová cesnaková polievka zblízka. Fotka - Freepik

Kráľovská krémová cesnaková polievka je luxusným variantom tradičnej cesnakovej polievky, ktorá je mimoriadne obľúbená, práve pre svoju bohatú chuť a preto, že dokáže dokonale zohriať v chladnejších mesiacoch. Ku krémovej verzií sa navrch hodia aj krutóny a pažítka – uvidíte, ako si s celou rodinou pochutíte! Vyskúšajte už dnes!

Kráľovská krémová cesnaková polievka

Tento recept na kráľovskú krémovú cesnakovú polievku kombinuje jemnosť smotany, výraznú chuť cesnaku a jemné korenie, čím vytvára polievku, ktorá je nielen lahodná, ale aj efektívne posilňuje imunitu človeka, najmä v jesenných či zimných mesiacoch. Ako sme už spomenuli v úvode, na záver nesmie chýbať zelená pažítka ani chrumkavé krutóny na vrchu polievky.

Treťou z výhod kráľovskej krémovej cesnakovej polievky je jej príprava, ktorá nie je vôbec náročná a ani vás časovo neobmedzí. Jednoducho povedané, luxusný výsledok do pár minút! Presvedčte sa sami!

V prípade, že by ste si chceli pripomenúť prípravu klasickej cesnakovej polievky, bez smotany a s roztečeným syrom, nahliadnite na náš originálny recept na cesnačku tu.

Nech sa vám podarí akákoľvek verzia, do ktorej sa pustíte!

Kráľovská krémová cesnaková polievka: Ingrediencie

  • 1 hlávka cesnaku
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 PL masla
  • 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 žĺtky
  • 1 PL múky
  • Soľ
  • Čerstvo mleté čierne korenie
  • Štipka muškátového orieška
  • Pažítka alebo čerstvá petržlenová vňať

Kráľovská krémová cesnaková polievka: Postup receptu

  1. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky alebo pretlačíme cez lis na cesnak. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemné kocky.
  2. V hrnci na stredne silnom ohni roztopíme maslo a pridáme cesnak s cibuľou. Pražíme, kým zmes nezačne byť zlatistá, ale dávame pozor, aby cesnak neprihorel.
  3. K opraženej zmesi pridáme múku a miešame, kým nevznikne hladká zmes. Postupne prilievame vývar, pričom neustále miešame, aby sme predišli tvorbe hrudiek.
  4. Polievku necháme na miernom ohni variť asi 20 minút, aby sa chute pekne prepojili a cesnak zmäkol.
  5. V miske zmiešame smotanu a žĺtky. Túto zmes postupne pridáme do polievky, zatiaľ čo polievka je stále na miernom ohni. Dôležité je nechať polievku jemne prihriať, ale nesmie vrieť, aby sa žĺtky nezrazili.
  6. Ochutíme polievku soľou, čerstvo mletým čiernym korením a štipkou muškátového orieška. Necháme jemne prihriať ďalších pár minút, aby sa chute spojili.
  7. Kráľovskú krémovú cesnakovú polievku servírujeme na záver horúcu, ozdobenú pažítkou a krutónmi. Ako príloha sa hodí aj čerstvý chlieb alebo pečivo.
Kráľovská krémová cesnaková polievka, nachystaná na stole. Fotka - Freepik
Kráľovská krémová cesnaková polievka, nachystaná na stole. Fotka – Freepik

Kráľovská krémová cesnaková polievka je skvelou voľbou do chladných, upršaných dní alebo keď potrebujeme niečo skutočne pohodové na zjedenie. Výrazná chuť a krémová textúra zaručene potešia každého milovníka dobrého pokrmu. Želáme vám dobrú chuť!

Nahliadnite aj na náš YouTube kanál a pozrite si videorecept na fantastickú pórikovú polievku, taktiež skvelú do chladných mesiacov.