
Špagety aglio e olio
Recept na špagety aglio e olio (taliansky Spaghetti aglio e olio) je naozaj rýchly, jednoduchý, samozrejme chutný a potrebujem naň iba niekoľko ingrediencií, ktoré sa v domácnosti nachádzajú vždy.
Tu sú špagety s paradajkovou omáčkou. Vyskúšajte aj recept na najlepšie fliačky s kapustou.
Špagety aglio e olio – ingrediencie
(2 porcie)
- 250 gramov špagiet
- 5-8 strúčikov cesnaku (podľa sily a veľkosti)
- 2 sušené chilli papričky (v prípade, že nie sú príliš štipľavé! Množstvo závisí od Vašich preferencií čo sa týka pikantných jedál)
- 6 polievkových lyžíc olivového oleja
- parmezán
- soľ, čierne korenie
- trocha petržlenovej vňate
Najlepšie špagety aglio e olio, výborná zmes na špagety – postup receptu
- Do osolenej, vriacej vody dáme špagety a necháme ich uvariť na “al dente”. Scedíme.
- Strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame na plátky. Z chilli papričiek odstránime semiačka a potom nakrájame na malé kúsky.
- Do panvice nalejeme olivový olej a pridáme chilli papričky spolu s cesnakom. Zmes mierne ohrievame – je dôležité, aby sme ju nepražili moc prudko, aby sa nám arómy pekne premiešali.
- Omáčku pridáme do cestovín a zmiešame. Na tanier podáme porciu cestovín, pridáme nastrúhaný parmezán, štipku čierneho korenia a petržlenovú vňať.
Dobrú chuť!
Aj máte chuť, vyskúšajte aj netradičné špagety aglio olio s krevetami a parmezánom.














