Najlepšie špagety aglio e olio

Špagety aglio e olio - recept. Foto - ZvM
Špagety aglio e olio - recept. Foto - ZvM

Špagety aglio e olio

Recept na špagety aglio e olio (taliansky Spaghetti aglio e olio) je naozaj rýchly, jednoduchý, samozrejme chutný a potrebujem naň iba niekoľko ingrediencií, ktoré sa v domácnosti nachádzajú vždy.

Tu sú špagety s paradajkovou omáčkou. Vyskúšajte aj recept na najlepšie fliačky s kapustou. 

Špagety aglio e olio – ingrediencie

(2 porcie)

  • 250 gramov špagiet
  • 5-8 strúčikov cesnaku (podľa sily a veľkosti)
  • 2 sušené chilli papričky (v prípade, že nie sú príliš štipľavé! Množstvo závisí od Vašich preferencií čo sa týka pikantných jedál)
  • 6 polievkových lyžíc olivového oleja
  • parmezán
  • soľ, čierne korenie
  • trocha petržlenovej vňate

Najlepšie špagety aglio e olio, výborná zmes na špagety – postup receptu

  1. Do osolenej, vriacej vody dáme špagety a necháme ich uvariť na “al dente”. Scedíme.
  2. Strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame na plátky. Z chilli papričiek odstránime semiačka a potom nakrájame na malé kúsky.
  3. Do panvice nalejeme olivový olej a pridáme chilli papričky spolu s cesnakom. Zmes mierne ohrievame – je dôležité, aby sme ju nepražili moc prudko, aby sa nám arómy pekne premiešali.
  4. Omáčku pridáme do cestovín a zmiešame. Na tanier podáme porciu cestovín, pridáme nastrúhaný parmezán, štipku čierneho korenia a petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

Aj máte chuť, vyskúšajte aj netradičné špagety aglio olio s krevetami a parmezánom.