Najlepšie fliačky s kapustou. Skvelý recept na kapustové fliačky. Vyskúšajte tento tradičný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte tradičný recept na kapustové fliačky z kuchyne portálu Ženy v meste.
Fliačky s kapustou, kapustové fliačky slané - fotorecept kliknite
Také jednoduché jedlá si nájdu v našich kuchyniach stále miesto, pretože v tejto uponáhľanej dobe je náš čas nad zlato. A domáca kuchyňa?
Stáva sa čoraz väčším trendom, je nielen oveľa lacnejšia, ale s použitím kvalitných surovín si dokážeme vykúzliť úžasné jedlo. Jednoducho, na nezaplatenie.
Čo tak vyskúšať najlepšie fliačky so sladkou kapustou z portálu Ženy v meste?
Príprava je nenáročná a rýchla. Pridajte slaninku a určite potešíte aj chlapov. Pochutí si celá rodina. Dobrú chuť! 🥘
Vyskúšajte aj recept na výborné cestoviny s cuketou, zdravé a rýchle
Fliačky s kapustou a slaninou slané
- Čas prípravy: 40 minút
- Počet porcií: 6
Recept pre vás
Výborné fliačky s kapustou, kapustové fliačky slané - ingrediencie
- 1 ks hlávková biela kapusta (menšia hlávka cca 1 kg)
- 400 g cestoviny fliačky (prípadne iný druh)
- 2 ks biela cibuľa strednej veľkosti
- menší kus slanina (cca 100 g) nemusí byť
- maslo podľa potreby
- na dochutenie: 1 polievková lyžica kryštálový cukor, soľ, mleté čierne korenie (nemusí byť)
Recept na fliačky s kapustou a slaninou. Foto - Nela
Fliačky s kapustou a slaninou slané - postup receptu
- Hlávkovú bielu kapustu očistíme (zbavíme hlúbika) a nastrúhame alebo nakrájame na tenké rezančeky, malé kocky. Cibule si nakrájame nadrobno, slaninu zbavíme kože, nakrájame na menšie kocky.
- Kvalitnejšiu väčšiu panvicu rozohrejeme, pridáme slaninu a cibuľu. Ak zvolíme verziu bez slaniny, pridáme iba maslo (cca 50 g). Restujeme cca 5 minút, slanina pustí tuk, cibuľa zavonia.
- Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu. Keď si myslíte, že kapusty je priveľa, ona dusením zmäkne a zmenší objem. Pridáme cukor (kvôli karamelovej chuti) a soľ (podľa potreby) a za stáleho miešania pražíme cca 10 minút. Ja ju restujem bez prikrývky. Ak si to chceme urýchliť, po tých 10 minútach restovania použijeme pokrievku, podlejeme troškou vody podľa potreby a dodusíme do zmäknutia. Záleží akú chrumkavú kapustu obľubujete.
- Počas dusenia hlávkovej kapusty si uvaríme fliačky (prípadne iný druh cestovín) podľa návodu na obale. Záleží od druhu cestovín. Najlepšie sú však domáce. V obchodoch už dnes kúpite aj kvalitnejšie druhy, ktoré sú od tých domácich na nerozoznanie. Keď chceme pripraviť fliačky aj so slaninkou aj bez, slaninu si restujeme osobitne.
- Uvarené cestoviny prepláchneme vlažnou vodou a pridáme k udusenej kapuste. Premiešame, aby sa fliačky spojili so sladkou kapustou. Podľa potreby dosolíme, dochutíme mletým čiernym korením a prípadne aj cukrom. Keď sa nám zdajú fliačky suchšie, môžeme pridať trošku surového masla.
- Fliačky so sladkou kapustou prehrejeme a ihneď podávame. Takéto chutia najlepšie. Keď pripravujeme dve verzie, pre maškrtníkov pridáme slaninu osobitne.
Dobrú chuť! 🥘