Najlepšie fliačky s kapustou. Skvelý recept na kapustové fliačky. Vyskúšajte tento tradičný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte tradičný recept na kapustové fliačky z kuchyne portálu Ženy v meste.

Fliačky s kapustou, kapustové fliačky slané - fotorecept kliknite

Také jednoduché jedlá si nájdu v našich kuchyniach stále miesto, pretože v tejto uponáhľanej dobe je náš čas nad zlato. A domáca kuchyňa?

Stáva sa čoraz väčším trendom, je nielen oveľa lacnejšia, ale s použitím kvalitných surovín si dokážeme vykúzliť úžasné  jedlo. Jednoducho, na nezaplatenie.

Čo tak vyskúšať najlepšie fliačky so sladkou kapustou z portálu Ženy v meste?

Príprava je nenáročná a rýchla. Pridajte slaninku a určite potešíte aj chlapov. Pochutí si celá rodina. Dobrú chuť! 🥘

Vyskúšajte aj recept na výborné cestoviny s cuketou, zdravé a rýchle

Fliačky s kapustou a slaninou slané

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 6

 

 

Výborné fliačky s kapustou, kapustové fliačky slané - ingrediencie

  • 1 ks hlávková biela kapusta (menšia hlávka cca 1 kg)
  • 400 g cestoviny fliačky (prípadne iný druh)
  • 2 ks biela cibuľa strednej veľkosti
  • menší kus slanina (cca 100 g) nemusí byť
  • maslo podľa potreby
  • na dochutenie: 1 polievková lyžica kryštálový cukor, soľ, mleté čierne korenie (nemusí byť)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Recept na fliačky s kapustou a slaninou. Foto - Nela

 

Fliačky s kapustou a slaninou slané - postup receptu

  1. Hlávkovú bielu kapustu očistíme (zbavíme hlúbika) a nastrúhame alebo nakrájame na tenké rezančeky, malé kocky.  Cibule si nakrájame nadrobno, slaninu zbavíme kože, nakrájame na menšie kocky.
  2. Kvalitnejšiu väčšiu panvicu rozohrejeme, pridáme slaninu a cibuľu. Ak zvolíme verziu bez slaniny, pridáme iba maslo (cca 50 g). Restujeme cca 5 minút, slanina pustí tuk, cibuľa zavonia.
  3. Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu. Keď si myslíte, že kapusty je priveľa, ona dusením zmäkne a zmenší objem. Pridáme cukor (kvôli karamelovej chuti) a soľ (podľa potreby) a za stáleho miešania pražíme cca 10 minút. Ja ju restujem bez prikrývky. Ak si to chceme urýchliť,  po tých 10 minútach restovania použijeme pokrievku, podlejeme troškou vody podľa potreby a dodusíme do zmäknutia. Záleží akú chrumkavú kapustu obľubujete.
  4. Počas dusenia hlávkovej kapusty si uvaríme fliačky (prípadne iný druh cestovín) podľa návodu na obale. Záleží od druhu cestovín. Najlepšie sú však domáce. V obchodoch už dnes kúpite aj kvalitnejšie druhy, ktoré sú od tých domácich na nerozoznanie. Keď chceme pripraviť fliačky aj so slaninkou aj bez, slaninu si restujeme osobitne.
  5. Uvarené cestoviny prepláchneme vlažnou vodou a pridáme k udusenej kapuste. Premiešame, aby sa fliačky spojili so sladkou kapustou. Podľa potreby dosolíme, dochutíme mletým čiernym korením a prípadne aj cukrom. Keď sa nám zdajú fliačky suchšie, môžeme pridať trošku surového masla.
  6. Fliačky so sladkou kapustou prehrejeme a ihneď podávame. Takéto chutia najlepšie.  Keď pripravujeme dve verzie, pre maškrtníkov pridáme slaninu osobitne.

Dobrú chuť! 🥘