Pistáciovo-brusnicové sušienky: Lahodná kombinácia chutí

Pistáciovo-brusnicové sušienky na drevenom plechu. Fotka - Andrea Bunčeková
Pistáciovo-brusnicové sušienky na drevenom plechu. Fotka - Andrea Bunčeková
Pistáciovo-brusnicové sušienky, kombinácia chutí, ktorá by vám možno bežne nenapadla, avšak jej originalita vás príjemne prekvapí. Navrchu ešte poleva z pistáciového masla a bielej čokolády a skvelý dezert pre každého rodinného príslušníka je na svete!

Pistáciovo-brusnicové sušienky s polevou

  • Čas prípravy: 45 minút + 1 hodina chladenia
  • Čas pečenia: 6-7 minút
  • Počet porcií: 2 veľké plechy (cca 35-40 kusov sušienok)

Spojenie lahodných pistáciových orieškov so sladkými sušenými brusnicami a k tomu poleva z bielej čokolády, zmiešaná s pistáciovým maslom. Túto lahodnú kombináciu si na sušienkach od Žien v meste okamžite zamilujete! Keďže jednoduché maslové sušienky, inšpirované cestom na linecké koláčiky, majú všestrannú chuť, dávajú vám priestor vyhrať sa s ingredienciami, ktoré najviac vyhovujú vám a ktoré na dezertoch milujete. Neobyčajná pochúťka, ktorá ulahodí k rannej káve alebo čaju, ale ozdobí aj sviatočný stôl – pistáciovo-brusnicové sušienky.

Prajeme vám veľa šťastia s ich prípravou! Pre jednoduchšie postupovanie nahliadnite aj na podobný recept na sušienky, ktoré v tomto prípade kombinujú med a zázvor. Vyskúšajte!

Ingrediencie na pistáciovo-brusnicové sušienky

  • 125 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 5 g pomarančovej kôry (voliteľné)
  • 1 vajce
  • 250 g hladkej múky + na posypanie dosky pri vaľkaní
  • Štipka soli
  • 4 g prášku do pečiva
  • 20 g sušených brusníc
  • 20 g nesolených pistácií
Na ozdobenie:
  • 60 g bielej čokolády
  • 1 PL pistáciového masla
  • Pár rozdrvených pistácií
  • Brusnicový džem (ak chceme sušienky zlepovať)

Pistáciovo-brusnicové sušienky: Postup receptu

1. Všetky suroviny izbovej teploty vložíme do misy (okrem pistácií a brusníc), presne ako na obrázku nižšie.

Pistáciovo-brusnicové sušienky. Fotka - Andrea Bunčeková

2. Potom vymiesime cesto (ručne alebo robotom).

Pistáciovo-brusnicové sušienky. Fotka - Andrea Bunčeková

3. Do cesta prisypeme nadrobno nakrájané sušené brusnice a nadrvené pistácie.

Pistáciovo-brusnicové sušienky. Fotka - Andrea Bunčeková

4. Cesto zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničke odpočívať.

Pistáciovo-brusnicové sušienky. Fotka - Andrea Bunčeková

5. Následne vyhrejeme rúru na 170 stupňov. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 3-4 mm. Vykrojíme sušienky a ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 5-7 minút, pravidelne kontrolujeme a vyberieme vtedy, keď začnú okraje hnednúť / ružovieť.

Pistáciovo-brusnicové sušienky. Fotka - Andrea Bunčeková

6. Rovnaké tvary sušienok vieme k sebe zlepiť džemom. Môžeme aj zdobiť polevou – vtedy roztopíme bielu čokoládu a po rozpustení k nej primiešame pistáciové maslo. Dobre premiešame a polejeme na sušienky. Posypeme rozdrvenými kúskami pistácií, kým poleva nezatuhne. Hotovo!

Pistáciovo-brusnicové sušienky. Fotka - Andrea Bunčeková

Podarili sa vám sušienky ako nám na obrázku nižšie? Veríme, že áno! Želáme vám k nim dobrú chuť!

Pistáciovo-brusnicové sušienky. Fotka - Andrea Bunčeková
Nahliadnite aj na jeden z našich obľúbených sladkých receptov, ktorý je najčastejšie spojený s Vianocami, no aj tak sa k nemu mnohí vraciame po celý rok – recept na kávové zrná v čokoláde, opäť skvelá sladkosť ku káve, čaju aj k niečomu viac slávnostnejšiemu.