Zeleninová polievka s kuracím mäsom

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcíí: 5-6

Kuracia polievka alebo vývar so zeleninou ako mrkva, petržlen či kaleráb je slovenská klasika, ktorá osloví každého. Dokonca aj vo vegetariánskom prevedení, kedy stačí len vynechať kuracie prsia a pridať väčšie množstvo spomínanej koreňovej zeleniny alebo iný obľúbený druh zeleniny. Pripravte si ju spolu so Ženami v meste, ktoré si pre vás nachystali jednoduchý a rýchly fotorecept, ktorý netrvá dlhšie ako 30 minút. Vyjde vám z neho 5-6 lahodných porcií polievky, ktoré sú plné vitamínov a nakoľko máte polievku jednoducho a rýchlo hotovú, viete si ju pripraviť nielen tradične k nedeľnému obedu, ale aj počas týždňa, kedy nemáte toľko času ani energie byť za kuchynskou linkou.

Nech sa vám vývar podarí podľa predstáv! Dobrú chuť k zdravému obedu!

 

Vybrali sme pre vás aj túto skvelú polievku

Ingrediencie na kuraciu polievku

  • 2 ks kuracích pŕs (cca 250 g)
  • 2 mrkvy strednej veľkosti
  • 1/2 petržlenu strednej veľkosti
  • 1/4 menšieho kalerábu
  • 1 malá cibuľa alebo kúsok póru podľa preferencie
  • Malý kúsok zeleru
  • 1 PL masla
  • 2 l vody
  • Na dochutenie: Soľ, celé čierne korenie (cca 4 zrniečka), vegeta podľa potreby
  • Voliteľné do polievky: Obľúbené cestoviny (napríklad slíže), ryža
  • Na dozdobenie: Petržlenová vňať

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Kuracia polievka s koreňovou zeleninou. Fotka - Nela

 

Postup jednoduchého receptu na kuraciu polievku nájdete vo fotogalérií nižšie