Rýchla a chutná kuracia polievka so zeleninou. Skvelý vývar z kuracích pŕs vám nezaberie veľa času, je výživný a zdravý. Nech sa páči. Inšpirujte sa našim receptom. Pochutí si celá rodina.

Rýchla a chutná kuracia polievka so zeleninou - fotorecept kliknite

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka jednoduchý recept na rýchlu a chutnú kuraciu polievku so zeleninou. Výhodou našej polievočky je, že sa kuracie prsia a zelenina krájajú vopred. Hotovú polievku servírujete rovno z hrnca do taniera. 🍲

Vyskúšajte aj recept na výbornú zeleninovú polievku s krupicovými haluškami

Najlepšia kuracia polievka a zeleninou

  • Čas prípravy: 30-40 minút
  • Počet porcíí: 5-6

 

Výborná kuracia polievka so zeleninou - ingrediencie

  • 2 ks kuracie prsia (cca 250 g)
  • 2 ks mrkva strednej veľkosti
  • 1/2 petržlenu strednej veľkosti
  • 1/4 menšieho kalerábu
  • 1 ks malá cibuľa (alebo kúsok póru)
  • malý kúsok zeleru
  • polievková lyžica masla (pre pekné očká)
  • voda 2 l
  • na dochutenie: soľ, čierne korenie celé (4 zrniečka), vegeta (ak používate)
  • vložka do polievky: obľúbené cestoviny, ryža
  • na dozdobenie: petržlenová vňať

 

 

Rýchla a chutná kuracia polievka so zeleninou. Foto - Nela

Výborná kuracia polievka so zeleninou - postup receptu

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Do väčšieho hrnca pridáme 2 l vody, ktorú necháme zovrieť. Do horúcej vody vložíme kuracie kocky. Teplotu znížime. Keď začne bublať, priebežne zbierame penu, ktorá sa z bielkoviny vytvorí.
  2. Mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a cibuľu očistíme a umyjeme. Cibuľu rozpolíme, zeler necháme vcelku, mrkvu, petržlen a kaleráb nakrájame na malé kocky. Zeleninu vložíme do polievky. Polievka by nemala silno vrieť. Pridáme lyžicu masla, celé čierne korenie.
  3. Kuraciu polievku varíme približne 30 minút, aby sa mäso uvarilo a zelenina zmäkla. Podľa potreby dochutíme soľou alebo vegetou (najlepšie domácou sušenou zeleninou). Podávame s rezancami, mrveničkou, uvarenou ryžou, dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Tip na záver: Ak mäso nepapáte, pridajte do polievky viac obľúbenej zeleniny, napr. karfiol, brokolicu alebo zelený hrášok. Skvelý zeleninový vývar máte bez námahy na stole za pár minút.

Dobrú chuť.  

Prečítajte si originál recept na pravú hokaido polievku