Zeleninová polievka s kuracím mäsom
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcíí: 5-6
Tip z nášho eshopu
Kuracia polievka alebo vývar so zeleninou ako mrkva, petržlen či kaleráb je slovenská klasika, ktorá osloví každého. Dokonca aj vo vegetariánskom prevedení, kedy stačí len vynechať kuracie prsia a pridať väčšie množstvo spomínanej koreňovej zeleniny alebo iný obľúbený druh zeleniny. Pripravte si ju spolu so Ženami v meste, ktoré si pre vás nachystali jednoduchý a rýchly fotorecept, ktorý netrvá dlhšie ako 30 minút. Vyjde vám z neho 5-6 lahodných porcií polievky, ktoré sú plné vitamínov a nakoľko máte polievku jednoducho a rýchlo hotovú, viete si ju pripraviť nielen tradične k nedeľnému obedu, ale aj počas týždňa, kedy nemáte toľko času ani energie byť za kuchynskou linkou.
Nech sa vám vývar podarí podľa predstáv! Dobrú chuť k zdravému obedu!
Vybrali sme pre vás aj túto skvelú polievku
Ingrediencie na kuraciu polievku
- 2 ks kuracích pŕs (cca 250 g)
- 2 mrkvy strednej veľkosti
- 1/2 petržlenu strednej veľkosti
- 1/4 menšieho kalerábu
- 1 malá cibuľa alebo kúsok póru podľa preferencie
- Malý kúsok zeleru
- 1 PL masla
- 2 l vody
- Na dochutenie: Soľ, celé čierne korenie (cca 4 zrniečka), vegeta podľa potreby
- Voliteľné do polievky: Obľúbené cestoviny (napríklad slíže), ryža
- Na dozdobenie: Petržlenová vňať
Kuracia polievka s koreňovou zeleninou. Fotka - Nela