
Skvelá krémová hrášková polievka, recept z mladého hrášku. Ten chutí chutí najlepšie, lebo je mladý, sladký a veľmi zdravý.
Krémová hrášková polievka – fotorecept kliknite
Zelený hrášok obsahuje skoro všetky vitamíny: A, C, E, K, B1, B2, B3, B6, železo, magnézium a veľa vlákniny. Čo by ste povedali na hráškovú polievku: zelenú, krémovú, úžasnú.
Výsledkom je dobrota, ktorá nie je len lahodne chutná, ale aj veľmi zdravá. Jednoducho ideálna kombinácia. Vyskúšajte túto skvelú polievku a napíšte nám do diskusie ako vám chutila.
Veríme, že si skvele pochutíte, takže vám želáme už iba dobrú chuť!
Skúste aj recept na jednoduchú hrachovú polievku
Krémová polievka
Krémová hrášková polievka – ingrediencie
- viac ako pohár zeleného hrášku
- 1 pór
- 1 – 2 strúčiky cesnaku
- 1 bujónová kocka
- repkový olej
- 1 lyžica pesto
- šťava z polovice limetky
- čerstvý kôpor
- soľ, čierne korenie
[[block_text]]
Úžasná krémová hrášková polievka, recept z mladého hrášku. Foto – Malgorzata Wojcieszynska
Výborná krémová hrášková polievka – postup receptu
- Pór nakrájame na kolieska a opražime na oleji na panvici. Pridáme pretlačený cesnak. Zalejeme vodou a bujónom, pridáme pohár hrášku. Varíme približne 15 – 20 minút. Následne všetko zmixujeme.
- Okoreníme obľúbeným korením. Dosypeme hrsť hrášku a ešte chvíľu povaríme. Hrášok už nemixujeme. Na záver pridáme šťavu z limetky, drobno nakrájaný čerstvý kôpor a lyžicu pesta, ktoré ešte zvýrazní chuť polievky. Ja som pesto robila z mrkvovej vňate podľa tohto receptu.
- Samozrejme, polievku môžete spraviť z mrazeného hrášku, ale to si radšej nechajme na zimu. Teraz si užívajme to, čo nám záhrada ponúka.
Dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás aj recept na šampiňónovú polievku s jogurtom, osvedčený RECEPT















