Najlepší černohorský rezeň, vyskúšaný recept podľa portálu Dobrá kuchyňa. Výborná pochúťka s nádychom výnimočnosti vďaka voňavému cestíčku. Pustite sa s nami do jeho prípravy, urobíte naozaj dobre!
Černohorský rezeň, fotorecept - kliknite
Hoci názov znie cudzokrajne, ide o pochúťku s pôvodom na Slovensku. Dokonca má svojho autora, je ním Slovák, rodák z Tekovských Lužian Ondrej Antovszký. Známy šéfkuchár vystriedal ešte za socializmu viacero zariadení a tvrdohlavo sa snažil splniť si svoj sen a príprave jedál pre kráľov a kráľovné.
Keď v roku 2021 ako 79-ročný zomrel, zostalo nám po ňom viacero špecialít.
Jednou z nich je aj recept ako pripraviť zemiakové cestíčko na rezne, teda známy černohorský rezeň. V jeho prípade naozaj platí, že to je černohorský rezeň ako ho robím ja. Sám Antovszký je totiž jeho autorom. Plnený černohorský rezeň dnes už u nás patrí k tradičným pokrmom.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 80 minút
- Čas smaženia: 40 minút
- Počet porcií: 6
S nádychom luxusu sa stále nepochybne hodí toto jedlo aj na slávnostnejší stôl. Ide totiž o dobrotu, ktorú si ľahko zamiluje každý z nás - deti aj dospelí.
Skúste si vaše jedlo aspoň trošku ozvláštniť a pripravte si tradičný černohorský rezeň podľa webu Dobrá kuchyňa. Nie je to nič zložité v porovnaní s klasickou prípravou rezňov. Nebudete ľutovať, vaša rodina si isto pochutná. Portál má pre vás aj overený recept ako pripraviť klasický vyprážaný rezeň. A ako prílohu pre vás máme overený recept na pečené bataty.
Černohorský rezeň ako ho robím ja - ingrediencie
(6 porcií)
- 1000 g bravčové karé,
- 1 stredná cibuľa,
- 3 ks stredných zemiakov,
- 200 g - strúhaný syr,
- 3 dcl - mlieko,
- 3 strúčiky cesnaku,
- Podľa chuti soľ,
- 4 vajcia,
- 200 g hladkej múky,
- 3 dcl oleja,
- mletá alebo drvená rasca,
- čierne korenie mleté,
- majoránka
Príprava tradičného černohorského rezňa v cestíčku ako ho robím ja. Foto - Slávka
Černohorský rezeň ako ho robím ja - postup receptu
- Rezne nakrájame na asi 1 cm plátky a naklepeme. Z každej strany mierne osolíme a zalejeme mliekom. Je dobré, ak hodinu postoja v chladničke.
- Rozbijeme vajíčka, pridáme múku, mlieko a nastrúhané zemiaky.
- Podľa chuti doplníme mleté čierne korenie, rascu aj majoránku.
- Do cestíčka ešte nastrúhame cesnak a pridáme najemno nakrájanú cibuľu.
- Rezne namočíme v cestíčku a smažíme v rozpálenom oleji.
- Smažíme do zlatista z oboch strán. Okamžite po vybratí nastrúhame na každý kúsok syr. Hotovo!
- Pripravte si tradičný černohorský rezeň aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Prajeme vám dobrú chuť!