Najlepší černohorský rezeň, vyskúšaný recept z kuchyne webu Ženy v meste. Vedeli ste, že táto výborná pochúťka s nádychom výnimočnosti vďaka voňavému cestíčku pochádza zo Slovenska? Pustite sa s nami do jeho prípravy, urobíte naozaj dobre!

Černohorský rezeň

Hoci názov znie cudzokrajne, ide naozaj o pochúťku s pôvodom na Slovensku. Jej autorom je Slovák, Ondrej Antovszký, rodák z Tekovských Lužian. Slávny kuchár vystriedal ešte za socializmu viacero stravovacích zariadení, už v pätnástich ho vymenovali prvý krát za šéfkuchára.

Legenda slovenskej gastronómie sa tvrdohlavo snažila splniť si svoj sen o príprave jedál pre kráľov a kráľovné. To sa mu aj podarilo, keď napríklad pripravoval niekoľkochodový obed pre dánsku kráľovnú.

Keď v roku 2021 Ondrej Antovszký ako 79-ročný zomrel, zostalo nám po ňom viacero špecialít.

Jednou z nich je aj recept ako pripraviť zemiakové cestíčko na rezne, teda známy černohorský rezeň, presne ako ho robil šéfkuchár Antovszský. Plnený černohorský rezeň dnes už u nás patrí k tradičným pokrmom.

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas smaženia: 40 minút
  • Počet porcií: 6

Toto skvelé jedlo s nádychom luxusu sa stále nepochybne hodí aj na slávnostnejší stôl. Ide totiž o dobrotu, ktorú si ľahko zamiluje každý z nás - deti aj dospelí.

Na príprave černohorského rezňa naozaj nie je v porovnaní s klasickou prípravou rezňov nič zložité. Nebudete ľutovať, vaša rodina si isto pochutná. 

Portál  Ženy v meste pre vás má aj ďalšie overené recepty na prípravu rezňov. A ako prílohu pre vás máme overený recept na pečené bataty.

Černohorský rezeň - ingrediencie

(6 porcií)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Černohorský rezeň - postup receptu

  1. Rezne nakrájame na asi 1 cm plátky a naklepeme. Z každej strany mierne osolíme a zalejeme mliekom. Je dobré, ak hodinu postoja v chladničke.


     
  2. Rozbijeme vajíčka, pridáme múku, mlieko a nastrúhané zemiaky.


     
  3. Podľa chuti doplníme mleté čierne korenie, rascu aj majoránku.


     
  4. Do cestíčka ešte nastrúhame cesnak a pridáme najemno nakrájanú cibuľu.


     
  5. Rezne namočíme v cestíčku a smažíme v rozpálenom oleji.


     
  6. Smažíme do zlatista z oboch strán. Okamžite po vybratí nastrúhame na každý kúsok syr. Hotovo!


     
  7. Servírujeme

           Prajeme vám dobrú chuť!