Najlepší černohorský rezeň, vyskúšaný recept podľa portálu Dobrá kuchyňa. Výborná pochúťka s nádychom výnimočnosti vďaka voňavému cestíčku. Pustite sa s nami do jeho prípravy, urobíte naozaj dobre!

Černohorský rezeň, fotorecept - kliknite

Hoci názov znie cudzokrajne, ide o pochúťku s pôvodom na Slovensku. Dokonca má svojho autora, je ním Slovák, rodák z Tekovských Lužian Ondrej Antovszký. Známy šéfkuchár vystriedal ešte za socializmu viacero zariadení a tvrdohlavo sa snažil splniť si svoj sen a príprave jedál pre kráľov a kráľovné.

Keď v roku 2021 ako 79-ročný zomrel, zostalo nám po ňom viacero špecialít.

Jednou z nich je aj recept ako pripraviť zemiakové cestíčko na rezne, teda známy černohorský rezeň. V jeho prípade naozaj platí, že to je černohorský rezeň ako ho robím ja. Sám Antovszký je totiž jeho autorom. Plnený černohorský rezeň dnes už u nás patrí k tradičným pokrmom.

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 80 minút
  • Čas smaženia: 40 minút
  • Počet porcií: 6

S nádychom luxusu sa stále nepochybne hodí toto jedlo aj na slávnostnejší stôl. Ide totiž o dobrotu, ktorú si ľahko zamiluje každý z nás - deti aj dospelí.

Skúste si vaše jedlo aspoň trošku ozvláštniť a pripravte si tradičný černohorský rezeň podľa webu Dobrá kuchyňa. Nie je to nič zložité v porovnaní s klasickou prípravou rezňov. Nebudete ľutovať, vaša rodina si isto pochutná. Portál  má pre vás aj overený recept ako pripraviť klasický vyprážaný rezeň. A ako prílohu pre vás máme overený recept na pečené bataty.

Černohorský rezeň ako ho robím ja - ingrediencie

(6 porcií)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Príprava tradičného černohorského rezňa v cestíčku ako ho robím ja. Foto - Slávka

Černohorský rezeň ako ho robím ja - postup receptu

  1. Rezne nakrájame na asi 1 cm plátky a naklepeme. Z každej strany mierne osolíme a zalejeme mliekom. Je dobré, ak hodinu postoja v chladničke.
  2. Rozbijeme vajíčka, pridáme múku, mlieko a nastrúhané zemiaky.
  3. Podľa chuti doplníme mleté čierne korenie, rascu aj majoránku.
  4. Do cestíčka ešte nastrúhame cesnak a pridáme najemno nakrájanú cibuľu.
  5. Rezne namočíme v cestíčku a smažíme v rozpálenom oleji.
  6. Smažíme do zlatista z oboch strán. Okamžite po vybratí nastrúhame na každý kúsok syr. Hotovo!
  7. Pripravte si tradičný černohorský rezeň aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Prajeme vám dobrú chuť!