Bravčové karé. Minútka, ktorá vám naozaj nezaberie veľa času. Vyskúšajte ďalší vynikajúci recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Výborné bravčové karé, ktoré si zamilujete - fotorecept kliknite

Bravčové karé patrí medzi obľúbený druh mäsa. Má málo tuku a je veľmi chutné. Ak si ho pripravíte podľa nášho jednoduchého receptu, zvonku bude chrumkavé a zvnútra šťavnaté. Nechajte sa inšpirovať.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila recept na minútku z bravčového karé, ktorá vám isto zachutí. FIT recept je samozrejme s čerstvým zeleninovým šalátom alebo dusenou zeleninou.

Vybrali sme pre vás recept na skvelé sladko-kyslé kurča

Bravčové karé. Minútka recept

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 4-6

 

 

Bravčové karé minútka - ingrediencie

  • 800 g bravčové karé bez kosti najlepšie chladené (6 plátkov)
  • olivový olej
  • obľúbené korenie (bravčové pečené, grilovacie korenie, pečené rebierka)

 

 

Výborné bravčové karé. Recept na minútku, ktorú si zamilujete. Foto - Nela

 

Bravčové karé, fantastická minútka -  postup receptu

  1. Bravčové karé umyjeme a osušíme. Nakrájame ho na plátky hrubé cca 1,5-2 cm a rozklepeme na 1-1,5 cm pláty. Marinádu si pripravíme z oleja a obľúbeného korenia. Olejom nešetríme, je dôležité, aby bolo mäso celé potreté olejovou marinádou. Zmes korenia si môžeme namiešať aj sami. Mäso necháme odležať aspoň do druhého dňa.
  2. Kvalitnejšiu panvicu rozpálime, pridáme trošku oleja, vložíme plátky mäsa. Teplotu znížime na polovicu. Plátky opekáme z každej strany 3 minútky, prípadne podľa potreby do zlatista (ak zvolíme hrubšie kusy mäsa). Držíme sa pravidla 3-3-3, tri minúty jedna strana, tri minúty druhá strana a tri minúty na odležanie.
  3. Šťavnaté bravčové mäso podávame s hranolkami, ryžou, alebo štuchanými zemiakmi s medvedím cesnakom, keďže je jeho sezóna. Štuchané zemiaky pripravíme tak, že si zemiaky uvaríme, pridáme čerstvé maslo, poštucháme a primiešame nakrájaný medvedí cesnak. Keď si strážime kalórie, ako prílohu zvolíme zeleninu.

Dobrú chuť.

Tip na záver: Marinované mäso vydrží v chladničke aj týždeň, pretože je naložené v oleji, ktorý mäso zároveň konzervuje. Kedykoľvek si môžete pripraviť rýchly a chutný obed či večeru. Postačí vám iba 6 minút.

Vyskúšajte aj recept na fantastický paprikáš s domácimi haluškami