Orechový koláč, na ktorý vystačí hrnček

  • Čas prípravy pred pečením: 5 minút
  • Čas pečenia: 25 minút
  • Počet kúskov: 24

Určite vám hrnčekové koláče nie sú neznáme, najmä ak portál Ženy v meste už nejaký čas sledujete. Ponúkať vám rôzne nápady na jednoduché dezerty, pri ktorých nemusíte stráviť hodiny pečením a zvládnete ich aj s nulovými kuchynskými skúsenosťami, je naša špecialita. Hlavne v prípade, keď vašou základnou odmerkou je 250-300 ml hrnček, s ktorým netreba dávať pozor na presné meranie surovín a jednoduchým spôsobom za vás pripraví ingrediencie pri jednotlivých krokoch receptu.

Dnes vám prinášame hrnčekový orechový koláč poliaty medom, pri ktorom do 30 minút dostanete 24 malých lahodných kúskov k rannej káve, čaju alebo ako zdravý dobíjač energie počas celého dňa. Koláč sme pripravili z fit špaldovej múky, takže v kombinácií s prírodným sladidlom ako med môžete dezert konzumovať bez akýchkoľvek výčitiek.

Nech sa vám podarí, dobrú chuť!

 

Máme pre vás aj podobný fit sladký recept

Ingrediencie na orechový koláč

(do 300 ml hrnčeka)

  • 1,5 hrnčeka mletých vlašských orechov
  • 2 väčšie vajce alebo 3 menšie
  • 3/4 hrnčeka trstinového / kryštálového cukru
  • 3 PL medu
  • 1/2 hrnčeka oleja alebo roztopeného masla
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky alebo tradičnej hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na hrnčekový orechový koláč. Fotka - Nela

 

Vo fotogalérií nižšie nájdete celkovú prípravu orechového koláča

Veľa šťastia!