Hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom. Hrnčekové koláče sú fantastické, pretože nepotrebujete váhu, iba hrnček. Jednoduchý rebarborový koláč s tvarohom je nielen zdravý, ale má aj výbornú kyselkavú chuť. Nech sa páči. Fantastický koláčik z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom - fotorecept kliknite

Rebarbora obsahuje minerálne látky, najmä draslík, horčík, železo, jód, kyseliny, triesloviny, éterické oleje a pektín. Má pozitívny vplyv na svaly, nervy a kosti. Pomáha sa telu zbavovať škodlivých látok, je úžasná pri tráviacich problémoch a oceníte ju aj pri chudnutí. 👌💕
 

Zdravý rebarborový koláč s tvarohom, jednoduchý a šťavnatý

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 20 minút 
  • Počet kusov: 12 
 
 

Fantastický hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom - ingrediencie

hrnček 250 ml

  • 150 g ošúpaná rebarbora (cca 2 hrste nakrájanej na kocky)
  • 1 hrnček hladká špaldová múka
  • 1/2 hrnček trstinový cukor (kryštálový)
  • 1/2 balíčka prášok do pečiva
  • 1/2 hrnček mlieko
  • 1/4 hrnček rozpusteného masla (50 g)
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks vanilínový cukor (1 ks na rebarboru, 1 ks do tvarohu)
  • 250 g nízkotučný tvaroh
  • 1/2 balíčka škoricový cukor
  • plátky mandlí (cca hrsť)
  • na posypanie: práškový cukor  (nemusí byt)

 

Hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom. Foto - Nela

 

Fantastický hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom - postup

  1. Rebarboru ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Zasypeme ju vanilínovým cukrom a necháme postáť. Rebarbora pustí vlastnú šťavu. Zároveň sa zjemní jej kyslavá chuť.
  2. V jednej miske vymiešame múku s trstinovým cukrom a práškom do pečiva. V druhej vymiešame vlažné mlieko s rozpusteným maslom a vajciami. Nakoniec zmiešame všetko spolu.
  3. Vznikne nám vláčne cesto. Plech o veľkosti cca 20x28 vymastíme maslom. Rozotrieme cesto, na ktoré ukladáme lyžicou malé kôpky tvarohu (tvaroh zmiešaný s vanilkou) vedľa seba.
  4. Nakoniec na koláč poukladáme kúsky rebarbory, posypeme škoricovým cukrom a plátkami mandlí. Pečieme pri teplote 180 oC cca 20 minút. Vychladnutý posypeme práškovým cukrom.

Tip na záver: Keď si myslíte, že je rebarbora ovocie, mýlite sa. Je to veľmi výživná a zdravá zelenina. Používa sa predovšetkým do džemov, ale aj na prípravu rôznych koláčov. Prekvapte svoju rodinu pochúťkou podľa nášho receptu.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept vynikajúci hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím