Rebarborový koláč s tvarohom

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 20 minút 
  • Počet kúskov: 12 

Oficiálna sezóna rebarbory sa opäť blíži! Pochúťka, ktorá sa síce botanicky považuje za zeleninu, no v koláčoch a iných dezertoch alebo kompótoch pôsobí skôr ako lahodné ovocie. Najmä jej červenšie stonky sú plné protizápalových a antioxidačných účinkov a taktiež vlákniny pre zdravšie trávenie, dokonca zníženie hladiny cholesterolu. Vo všeobecnosti má rebarbora nízky obsah kalórií, približne 20 kcal na 100 gramov, čo v kombinácií s vlákninou znamená, že pocítite sýtosť, no zároveň nezaťažíte žalúdok o nadbytočné kalórie.

Nachystajte si rebarborový koláč s tvarohom od Žien v meste, ktoré využili jednoduchý hrnčekový postup receptu a teda samotná príprava koláča netrvá dlhšie ako 30 minút!

Nech sa vám zdravý dezert podarí!

 

Ďalší výživný hrnčekový koláč pre vás

 

Ingrediencie na rebarborový koláč

+ hrnček veľkosti 250 ml

  • 150 g ošúpanej rebarbory (cca 2 hrste rebarbory nakrájanej na kocky)
  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky
  • 1/2 hrnčeka trstinového / kryštálového cukru
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1/4 hrnčeka rozpusteného masla (50 g)
  • 2 vajcia
  • 2 ks vanilínového cukru (1 ks na rebarboru a 1 ks do tvarohu)
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 1/2 balíčka škoricového cukru
  • Plátky mandlí (cca 1 celá hrsť)
  • Práškový cukor na posypanie koláča (voliteľné)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Príprava rebarborového koláča s tvarohom hrnčekovým spôsobom. Fotka - Nela

 

Postup hrnčekového receptu na zdravý rebarborový koláč je vo fotogalérií nižšie