Hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom je šťavntý a výživný. Zdravý recept z kuchyne portálu Ženy v meste sa oplatí vyskúšať. Sezóna rebarbory je tu každý rok.
Hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom - fotorecept kliknite
Hrnčekové koláče sú fantastické, pretože nepotrebujete váhu, iba hrnček. Jednoduchý rebarborový koláč s tvarohom je nielen zdravý, ale má aj výbornú kyselkavú chuť. Nech sa páči. Fantastický koláčik z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.
Rebarbora obsahuje minerálne látky, najmä draslík, horčík, železo, jód, kyseliny, triesloviny, éterické oleje a pektín. Má pozitívny vplyv na svaly, nervy a kosti. Pomáha sa telu zbavovať škodlivých látok, je úžasná pri tráviacich problémoch a oceníte ju aj pri chudnutí. 👌💕
Vyskúšajte aj recept na vynikajúci cheesecake tvarohový s ovocím
Zdravý rebarborový koláč s tvarohom, jednoduchý a šťavnatý
- Čas prípravy: 15 minút
- Čas pečenia: 20 minút
- Počet kusov: 12
Hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom - ingrediencie
hrnček 250 ml
- 150 g ošúpaná rebarbora (cca 2 hrste nakrájanej na kocky)
- 1 hrnček hladká špaldová múka
- 1/2 hrnček trstinový cukor (kryštálový)
- 1/2 balíčka prášok do pečiva
- 1/2 hrnček mlieko
- 1/4 hrnček rozpusteného masla (50 g)
- 2 ks vajcia
- 2 ks vanilínový cukor (1 ks na rebarboru, 1 ks do tvarohu)
- 250 g nízkotučný tvaroh
- 1/2 balíčka škoricový cukor
- plátky mandlí (cca hrsť)
- na posypanie: práškový cukor (nemusí byt)
Hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom. Foto - Nela
Hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom - postup receptu
- Rebarboru ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Zasypeme ju vanilínovým cukrom a necháme postáť. Rebarbora pustí vlastnú šťavu. Zároveň sa zjemní jej kyslavá chuť.
- V jednej miske vymiešame múku s trstinovým cukrom a práškom do pečiva. V druhej vymiešame vlažné mlieko s rozpusteným maslom a vajciami. Nakoniec zmiešame všetko spolu.
- Vznikne nám vláčne cesto. Plech o veľkosti cca 20x28 vymastíme maslom. Rozotrieme cesto, na ktoré ukladáme lyžicou malé kôpky tvarohu (tvaroh zmiešaný s vanilkou) vedľa seba.
- Nakoniec na koláč poukladáme kúsky rebarbory, posypeme škoricovým cukrom a plátkami mandlí. Pečieme pri teplote 180 oC cca 20 minút. Vychladnutý posypeme práškovým cukrom.
Tip na záver: Keď si myslíte, že je rebarbora ovocie, mýlite sa. Je to veľmi výživná a zdravá zelenina. Používa sa predovšetkým do džemov, ale aj na prípravu rôznych koláčov. Prekvapte svoju rodinu pochúťkou podľa nášho receptu.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept vynikajúci hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím