Vyskúšajte s nami kysnuté šišky, ktoré sa na 100 % podaria. Obľúbený recept tentoraz od žien v meste. Pripravte si skvelé šišky tentoraz s nami.

Kysnuté šišky, ktoré sa na 100 % podaria

Skúste s nami objaviť radosť z prípravy tradičných šišiek v pohodlí domova. Tento recept vás prevedie prípravou obľúbených, nadýchaných, džemom plnených pochúťok, ktoré sa tak hodia na sladké maškrtenie kedykoľvek počas dňa.

S použitím jednoduchých ingrediencií a postupov si pripravíte várku chutných šišiek, ktoré určite zaujmú. Pridajte sa k nám a objavte potešenie z prípravy domácich kysnutých šišiek, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne.

Šisky sú ideálny dezert, výborne poslúžia ako potešenie k popoludňajšiemu čaju alebo ako sladké pokušenie kedykoľvek máte chuť na niečo dobré.

Sledujte náš jednoduchý návod a doprajte sebe a svojim blízkym domáce kysnuté šišky, ktoré sa na 100 % podaria a zaručene potešia každého milovníka tradičných pochúťok. Skúste aj náš článok aká múka na šišky, alebo si s nami vyberte najlepší džem na šišky.

Ingrediencie

0,5 kg polohrubej múky, 2 žĺtky, 25 g masla, 3 dcl mlieka, 30 g droždia, 2 polievkové lyžice cukru, štipka soli, polievková lyžica octu, olej na vyprážanie, slivkový džem na plnenie, práškový cukor na posypanie,

Postup receptu

  1. Aktivácia droždia: Mierne zohrejte malú časť mlieka. Droždie a trochu cukru v ňom rozpustite, aby ste ho aktivovali.
  2. Príprava cesta: Do nádoby pridajte polohrubú múku a urobte si jamku v strede múky. Pridajte do nej vaječné žĺtka, štipku soli, zvyšný cukor, rozpustené maslo, aktivované droždie a trochu octu. Vypracujte hladké a pružné cesto. Zakryte a nechajte kysnúť 45 minút, kým sa zdvojnásobí.
  3. Formovanie šišiek: Preložte nakysnuté cesto na pomúčený pracovný povrch. Mierne ho vyvaľkajte a pohárom vykrojte šišky. Do stredu urobte prstom dierku. Nechajte vykrojené šišky ešte chvíľku podkysnúť.
  4. Vyprážanie: V hlbokej panvici zohrejte olej a šišky vyprážajte z každej strany dozlatista.
  5. Finálna úprava: Po čiastočnom vychladnutí naplňte každú šišku slivkovým džemom pomocou cukrárskeho vrecka alebo malej lyžičky. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Vychutnajte si svoje domáce kysnuté šišky, ktoré sa na 100 % podaria k šálke čaju alebo kávy pre dokonalý sladký zážitok! Pri príprave textu sme využili aj chat.openia.com.

Videorecept