Delikátna domáca francúzska polievka chutí úžasne. Vyskúšajte recept originál z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Chutná a výdatná polievka vynikajúcej chuti, s mletým mäsom, zeleninou, samozrejme aj s mušličkami. Už si len zaželať dobrú chuť.

Delikátna domáca francúzska polievka - fotorecept kliknite

Chutná polievka zahreje a zasýti. Výdatná polievka je skvelá na obed, aj na večeru. Francúzska polievka je jedna z najikonickejších domácich polievok, určite ste ju už vyskúšali.

Tento recept vám určite pripomenie časy minulé v novom a modernom prevedení. Vyskúšajte si doma pripraviť delikátnu francúzsku polievku.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás v ponuke mnoho úžasných receptov na polievky bez mäsa, s mäsom, výdatné, krémové, zeleninové, fit, bez múky, strukovinové, vývary. Stačí si iba vybrať najlepšie polievky so značkou Ženy v meste - kliknite 

Recept pre vás výborný bravčový guláš alebo gulášová polievka bez múky

 

Delikátna domáca francúzska polievka - výborná chuť, úspech zaručený

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

Vynikajúca domáca francúzska polievka - ingrediencie

  • 250 g mleté mäso (bravčové alebo hovädzie)
  • 2 polievkové lyžice masla (na restovanie zeleniny)
  • 1 polievková lyžica oleja (na restovanie mäsa)
  • 1 ks väčšia mrkva
  • 1 ks menší petržlen
  • kúsok póru (10 cm) alebo 2 ks mladá cibuľka spodná časť
  • 1 strúčik cesnaku (podľa chuti, môžete aj vynechať)
  • 1 plná hrsť cestovín mušličky (pri celiakii, cestoviny bez lepku)
  • na dochutenie: 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky, soľ, vegeta (ak používate, najlepšia je bez soli), mleté čierne korenie, celá rasca, troška kurkumy (nie je tradičná, ale skvelá na kĺby a zápaly)
  • na ozdobenie (doplnenie vitamínu C): petržlenová vňať, pažítka, pierka z jarnej cibuľky

 

 

Delikátna domáca francúzska polievka. Foto - Nela

 

 Vynikajúca domáca francúzska polievka - postup receptu 

  1. Mäso si pomelieme. Môžeme zvoliť ako mäso bravčové (chudšie), ale aj hovädzie. V našom recepte je mäso hovädzie, aj bravčové (mix).
  2. Na prípravu francúzskej polievky použijeme kúsok póru, môžeme aj mladú cibuľku, mrkvu, petržlen, aj trošku cesnaku, pre jej lepšiu chuť.
  3. Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, môžeme ju však aj nastrúhať. Pór alebo jarnú cibuľku (spodnú časť) nakrájame na rezančeky.
  4. Osobitne opražíme mäso na lyžici oleja, aby sa zatiahlo. Do väčšieho hrnca pridáme maslo, necháme prehriať, pridáme nakrájaný pór.
  5. Dávate do polievky petržlen? Pridajte aj hlavičku. Dodá polievke fantastickú chuť. Nakoniec pridáme aj mrkvu, petržlen a celý cesnak.
  6. Zeleninu orestujeme, restovaním získa polievka skvelú chuť. Pridáme mletú červenú papriku, soľ, (vegetu), korenie, rascu aj (kurkumu).
  7. Môžeme pridať aj pierka z jarnej cibuľky, dodá polievke aj ďalší vitamín C. Nakoniec k zelenine pridáme orestované mäso, premiešame.
  8. Pridáme horúcu vodu (1,5 l), podľa hustoty polievky. Varíme do mäkka, dochutíme. Cestoviny uvaríme osobitne. Nakoniec pridáme vňať.

Tip na záver: Ak bravčové a hovädzie mäso neobľubujete, pridajte mleté kuracie alebo morčacie mäso. Aj v tejto verzii bude francúzska polievka chutiť úžasne. Vynikajúca, voňavá a chutná francúzska polievka pre celú rodinu. 

Dobrú chuť.

Inšpirujte sa veľmi chutná sviatočná polievka s mäsovými knedličkami