Zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto, RECEPT originál

Zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto. Vyskúšajte recept originál na úžasné mäkučké koláčiky na slano či sladko so značkou Ženy v meste.

Najlepšie univerzálne tvarohové cesto – fotorecept kliknite

Máte doma termizovaný tvaroh? Nemáte žiadne sladkosti a premohla vás mlsná slinka na sladké?  Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka recept originál na zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto.

Mäkučké koláčiky – pampúšiky, ktoré si môžete pripraviť vo verzii na sladko, ale aj na slano. Budete si pochvaľovať, to vám garantujeme. Uložte si tento recept.

Vynikajúce tvarohové cesto v zdravšej verzii zo špaldovej múky, bez vajec a droždia. Zopár surovín, skvelá dobrota. Pre milovníkov slaných, ale aj sladkých koláčov.

Nech sa páči. Inšpirujte sa našou novinkou. Zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto na sladké i slané mäkké pampúšiky pečené v rúre so značkou Ženy v meste.

Vybrali sme pre vás vynikajúce škoricové osie hniezda z lístkového cesta

 

Tvarohové cesto na mäkké pampúšiky na sladko aj slano

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 15 minút 
  • Počet kusov: 30 (podľa veľkosti)

 

 

Najlepšie univerzálne tvarohové cesto – ingrediencie

  • 250 g téglik jemného nízkotučného tvarohu
  • 1,5 téglika hladkej špaldovej (hladkej) múky
  • 25 g masla
  • štipka soli
  • pol lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 ks vanilínový cukor (pri sladkej verzii)
  • na sladkú náplň: hustý lekvár, kúsky čokolády, nutella, tvaroh zmiešaný s cukrom

 

[[block_text]]

 

Zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto. Foto – Nela

 

Univerzálne tvarohové cesto – postup receptu 

  1. Z nízkotučného termizovaného tvarohu, hladkej špaldovej múky (hladkej múky), zmäknutého masla, sódy bikarbóny, štipky soli, pri sladkej verzii aj vanilínového cukru si v miske vypracujeme vláčne tvarohové cesto.
  2. S týmto cestom môžeme pracovať ihneď, môžeme ho uložiť aj do chladu a pracovať s ním aj neskôr. Cesto preložíme na pomúčenú dosku. Pripravíme si obľúbenú náplň – hustý lekvár, kúsky čokolády (odporúčam).
  3. Tvarohové cesto rozdelíme na dve časti. Každé rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, pomáhame si múkou, aby sa nelepilo. Cesto nakrájame na štvorčeky veľkosti 6×6 cm, dáme náplň, preložíme, konce spolu dobre zatlačíme.
  4. Koláče ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pampúšiky pečieme približne 15 minút pri teplote 175 oC dozlatista. Z tejto dávky upečieme dva plechy, cca 30 pampúšikov. Odporúčame zdvojnásobiť dávku.

Tip na záver: Z nášho vynikajúceho univerzálneho tvarohového cesta si môžete upiecť nielen koláčiky – pampúšiky na sladko, ale aj na slano. Pripravte si napríklad plnku bryndzovú (zmiešaním bryndze s bylinkami), zemiakovú (ochutené rozštuchané zemiaky s maslom), tvarohovú (tvaroh zmiešaný s jarnou cibuľkou).

Dobrú chuť želáme.

 

[[etarget]]

 

Recept iba pre vás domáce plnené pirohy ako od babičky

 

Ďalšie zaujímavé články

Aktuálne články