Čerešňová bublanina od babičky – klasický recept

Čerešňová bublanina od babičky je krásny spôsob, ako si osviežiť spomienky na prázdniny či naváštevy u babičky. Jemné piškótové cesto a šťavnaté čerešne tvoria dokonalú kombináciu, ktorá poteší každého milovníka jednoduchých domácich dezertov.

Tento tradičný koláč je rýchly na prípravu, nevyžaduje veľa surovín a výsledok je vždy nad očakávania – nadýchaný, voňavý a plný ovocnej chuti. Ideálny ku káve, na nedeľné popoludnie či ako sladká desiata pre deti cez prázdniny.

Čerešňová bublanina – klasický recept

Tento recept sa u nás doma prirpavuje od časov našej babičky a je overený časom. Pripravte si túto chutnú bublaninu a prekvapte svoju rodinu a priateľov. Je to skvelý spôsob, ako využiť čerstvé čerešne zo záhrady.

Tento recept je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj veľmi flexibilný. Môžete použiť aj iné druhy ovocia, ako sú marhule alebo broskyne. Vďaka trstinovému cukru získa bublanina jemný karamelový nádych, ktorý jej dodáva výnimočnú chuť. Vyskúšajte ho ešte dnes a užite si tento sladký pôžitok!

Ingrediencie (12 porcií)

  • 200 g hladkej múky
  • 4 ks vajec
  • 200 g trstinového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 100 ml oleja
  • 100 ml vody
  • Štipka soli
  • Čerešne (ľubovoľné množstvo, čím viac čerešní, tým šťavnatejšia bublanina)
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup receptu

  1. Oddelte žĺtky od bielkov.
  2. Žĺtky vyšľahajte s vanilkovým a trstinovým cukrom do hustej peny.
  3. Do vyšľahaných žĺtkov pridajte vodu a olej, za stáleho miešania pridajte múku s kypriacim práškom a vytvorte cesto.
  4. Bielky vyšľahajte so štipkou soli do tuhého snehu a potom ho jemne primiešajte k cestu.
  5. Vylejte cesto na plech, ktorý ste predtým potreli maslom a posypali múkou. Na cesto rovnomerne poukladajte čerešne.
  6. Pečte bublaninu v predhriatej rúre na 170°C približne 35 minút.
  7. Po upečení posypte hotovú bublaninu práškovým alebo trstinovým cukrom.

Nech sa vám čerešňová bublanina od babičky podarí! Tu je ďalších 5 receptov na čerešňový koláč.

Ďalšie zaujímavé články

Aktuálne články