Táto hrnčeková čerešňová bublanina je proste rokmi overený recept. Pripraviť si ju podľa receptu z kuchyne portálu Ženy v meste trvá iba pár minút. Ak nemáte čerešne, využite aj iné ovocie.

Čerešňová bublanina hrnčeková - fotorecept kliknite

Je proste najlepšia. Bublanina na Slovensku kraľuje letným koláčom. Dokonca ide o najvyhľadávanejší recept na Slovensku. Napokon recept na hrnčekovú bublaninu moc konkurentov v tomto smere nemá. A výsledok nesklame.

Výborná ovocná bublanina patrí počas celého roka do tradičnej ponuky na našich stoloch. Hrnčekové koláče sú mimoriadne obľúbené, ich príprava je jednoduchá, chutia fantasticky a pri ich príprave nepotrebujete žiadnu váhu. Tak prečo si neurobiť radosť?

Vyskúšajte náš recept na hrnčekovú bublaninu s čerešňami (alebo iným ovocím), ktorú si pripravíte za pár minút. Ak nemáte čerešne, môžete jednoducho použiť iné sezónne ovocie ako marhule, maliny, čučoriedky, alebo aj kom´potované

Úspech s týmto koláčom máte zaručený. Vyskúšajte aj náš recept na hrnčekový jablkový koláč.

  • Počet osôb: 20
  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 30 minút

 

Ingrediencie na bublaninu

- hrnček 250 ml

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 ks vanilínový cukor
  • 1 ks kypriaci prášok
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 ks vajec
  • ½ hrnčeka oleja
  • čerešne, alebo iné obľúbené ovocie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Skvelá hrnčeková bublanina. Foto - Nela

 

Hrnčeková bublanina s ovocím - postup receptu

  1. Cesto si pripravíme tak, že si zmiešame „suché“ a „mokré“ ingrediencie.
  2. V jednej miske si zmiešame múku s kryštálovým cukrom, vanilínovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva. V druhej miske si metličkou vymiešame vajcia s mliekom a olejom. Potom do múky vlejeme mokrú zmes a vymiešame si vláčne cesto.
  3. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne potrieme olejom. Vylejeme cesto, poukladáme vykôstkované čerešne alebo iné sezónne ovocie a pečieme cca 30 minút pri teplote 170-180oC. Môžeme použiť aj kompótové ovocie. Ak máme veľa ovocia, môžeme použiť väčší plech cca 30x40 cm, bude nižší, pečieme kratšie. Keď chceme bublaninu vyššiu, pečieme na menšom plechu a pečieme dlhšie, aby sa koláčik prepiekol. 
  4. Po upečení môžeme hrnčekový koláčik posypať práškovým cukrom, prípadne pridať kopček šľahačky alebo zmrzliny, dozdobiť medovkou.
  5. Pripravte si bublaninu podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť. 😍 Vybrali sme pre vás aj hrnčekový recept na bublaninu - jahodovú s orechami