Čerešňová bublanina patrí do tradičnej ponuky na našich stoloch. Hrnčekové koláče sú mimoriadne obľúbené, pretože ich príprava je jednoduchá, chutia fantasticky a nepotrebujeme žiadnu váhu. Tak prečo si neurobiť aj bublaninu.

Čerešňová bublanina hrnčeková - fotorecept kliknite

Vyskúšajte náš recept na hrnčekovú čerešňovú bublaninu, ktorú si pripravíte za pár minút. Ak nemáte čerešne, môžete použiť iné sezónne ovocie ako marhule, maliny, čučoriedky a úspech máte zaručený. 

Čerešňová bublanina

  • Počet osôb: 20
  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 30 minút

Ingrediencie na výbornú čerešňovú bublaninu

            hrnček 250 ml

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 ks vanilínový cukor
  • 1 ks kypriaci prášok
     
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 ks vajec
  • ½ hrnčeka oleja
  • čerešne, alebo iné obľúbené ovocie

Čerešňová bublanina - recept. Foto - Nela

Recept - rýchla a chutná čerešňová bublanina s ovocím

1. Cesto si pripravíme tak, že si zmiešame „suché“ a „mokré“ ingrediencie.

2. V jednej miske si zmiešame múku s kryštálovým cukrom, vanilínovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva. V druhej miske si metličkou vymiešame vajcia s mliekom a olejom. Potom do múky vlejeme mokrú zmes a vymiešame si vláčne cesto.

3. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne potrieme olejom. Vylejeme cesto, poukladáme vykôstkované čerešne alebo iné sezónne ovocie a pečieme cca 30 minút pri teplote 170-180oC. Môžeme použiť aj kompótové ovocie. Ak máme veľa ovocia, môžeme použiť väčší plech cca 30x40 cm, bude nižší, pečieme kratšie. Keď chceme bublaninu vyššiu, pečieme na menšom plechu a pečieme dlhšie, aby sa prepiekol. 

4. Po upečení môžeme hrnčekový koláčik posypať práškovým cukrom, prípadne pridať kopček šľahačky alebo zmrzliny, dozdobiť medovkou. 

Dobrú chuť. 😍

Vyskúšajte aj recept na hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím.