Čerešňová bublanina patrí do tradičnej ponuky na našich stoloch? Hrnčekové koláče sú mimoriadne obľúbené, pretože ich príprava je jednoduchá, chutia fantasticky a nepotrebujeme žiadnu váhu. Tak prečo si neurobiť aj bublaninu.

Vyskúšajte náš recept na hrnčekovú čerešňovú bublaninu, ktorú si pripravíte za pár minút. Ak nemáte čerešne, môžete použiť iné sezónne ovocie ako marhule, maliny, čučoriedky a úspech máte zaručený. 

Čerešňová bublanina - fotorecept kliknite

  • Počet osôb: 20
  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 30 minút

Ingrediencie na výbornú čerešňovú bublaninu

            hrnček 250 ml

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 ks vanilínový cukor
  • 1 ks kypriaci prášok
     
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 ks vajec
  • ½ hrnčeka oleja
  • čerešne, alebo iné obľúbené ovocie 

Čerešňová bublanina - recept. Foto - Nela

Recept - rýchla a chutná čerešňová bublanina s ovocím

1. Cesto si pripravíme tak, že si zmiešame „suché“ a „mokré“ ingrediencie.

2. V jednej miske si zmiešame múku s kryštálovým cukrom, vanilínovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva. V druhej miske si metličkou vymiešame vajcia s mliekom a olejom. Potom do múky vlejeme mokrú zmes a vymiešame si vláčne cesto.

3. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne potrieme olejom. Vylejeme cesto, poukladáme vykôstkované čerešne alebo iné sezónne ovocie a pečieme cca 30 minút pri teplote 170-180oC. Môžeme použiť aj kompótové ovocie. Ak máme veľa ovocia, môžeme použiť väčší plech cca 30x40 cm, bude nižší, pečieme kratšie. Keď chceme bublaninu vyššiu, pečieme na menšom plechu a pečieme dlhšie, aby sa prepiekol. 

4. Po upečení môžeme hrnčekový koláčik posypať práškovým cukrom, prípadne pridať kopček šľahačky alebo zmrzliny, dozdobiť medovkou. 

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím.