Vynikajúce bravčové karé zapekané s cuketou a strúhaným syrom bez lepku. Nech sa páči. Skvelý recept so značkou Ženy v meste. Vyskúšajte, tip na fantastický chutný obed či večeru.

Bravčové karé zapekané s cuketou a syrom - fotorecept kliknite

Bravčové karé patrí medzi obľúbený druh mäsa, pretože má málo tuku, je aj veľmi chutné. Ak si ho pripravíte podľa nášho jednoduchého receptu, určite si ho obľúbite. Recept pre inšpiráciu so značkou Ženy v meste. Varte s nami jednoducho a chutne.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila skvelý recept na zapekané bravčové karé s cuketou a syrom. Stačí pridať zeleninový šalát, a máte zdravé jedlo, ako prílohu môžete zvoliť aj zemiakovú kašu, štuchané zemiaky, hranolky zo zemiakov či zeleniny. Dobrú chuť vám želáme.

Máme pre vás v ponuke mnoho receptov z bravčového mäsa. Stačí si iba vybrať. Najlepšie recepty z bravčového mäsa bravčové mäso, recepty ako pripraviť jedlá z bravčového mäsa - kliknite

Vybrali sme pre vás skvelé rezančeky z bravčového karé, originál recept

Fantastické bravčové karé zapekané s cuketou a syrom

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 4-6

 

 

 Bravčové karé zapekané v rúre s cuketou - ingrediencie

  • 800 g bravčové karé bez kosti najlepšie chladené (4-6 plátkov)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja - oleja (na opekanie)
  • 2 polievkové lyžice masla (na potretie zapekacej misky alebo pekáča)
  • 2 plné hrste strúhanej cukety
  • 2 plné hrste strúhaného syra
  • trochu strúhanky (môžeme aj vynechať, pri verzii bez lepku)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená (mletá) rasca, mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) alebo iné obľúbené korenie

 

 

Fantastické bravčové karé zapekané s cuketou a strúhaným syrom. Foto - Nela

 

Bravčové karé zapekané v rúre s cuketou -  postup receptu

  1. Bravčové karé umyjeme a osušíme. Nakrájame si plátky hrubé cca 1,5-2 cm, jemne rozklepeme. 
  2. Plátky mäsa okoreníme obľúbeným korením. Kvalitnejšiu panvicu rozpálime, pridáme olivový olej.
  3. Bravčové plátky prudko opečieme z každej strany dozlatista. Zapekaciu misu vymastíme maslom.
  4. Do misy si uložíme plátky mäsa. Cuketu, môžeme aj ošúpanú, nastrúhame na hrubšie rezančeky.
  5. Tvrdý syr taktiež nastrúhame. Zmiešame ho spolu s nastrúhanou cuketou. Koreniť nie je potrebné.
  6. Ak máme radšej korenistejšie, zmes dochutíme. Na opečené mäso ukladáme väčšie kôpky cukety.
  7. Syr udrží pri pečení cuketu pokope, doladí aj chuť. Navrch posypeme trochu strúhanky a pečieme.
  8. Takto pripravené bravčové plátky z karé pečieme pri teplote 180 oC cca 30 minút do zlatistej farby.

Tip na záver: Mäso si môžeme pripraviť deň vopred. Umyté, osušené, nakrájané a okorenené ho uložíme do chladu. Je vhodné ho jemne potrieť aj olejom. Odležané bravčové plátky budú oveľa chutnejšie, mäsko bude jemnejšie. Čo je dôležité, ušetríme si čas pri samotnej príprave.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj top recept na srbské rebierko z bravčového karé