Bravčové karé je veľmi chutné a diétne mäso, rýchle na prípravu. Rezance na prírodno podľa nášho receptu sú šťavnaté a chutné. Určite si ich obľúbite.

Rezance z bravčového karé na prírodno - fotorecept kliknite

Recept z kuchyne portálu Ženy v meste vás ani tentokrát nesklame. Výborný obed pre celú rodinu si pripravíte za pár minút. Napíšte nám do diskusie ako vám chutili. 🍖

Vyskúšajte aj overený recept na pravú živánsku pochúťku z jedného pekáča

Fantastické rezančeky na prírodno z bravčového karé

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4 - 5

 

 

Rezance z bravčového karé na prírodno - ingrediencie

  • 600 g bravčové karé
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená sladká paprika, trošku kurkumy, drvená rasca
  • na zahustenie: 5 polievkových lyžíc kečupu (najlepšie domáceho) alebo solamyl rozmiešaný vo vode
  • na zjemnenie: kúsok masla

 

Rezance na prírodno z bravčového karé. Foto - Nela

 

Chutné rezančeky z bravčového karé na prírodno - postup

  1. Bravčové karé umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky a rozklepeme. Pláty nakrájame na tenké rezančeky. Pridáme olivový olej a obľúbené korenie. Premiešame a dáme do chladu aspoň na 15 minút, najlepšie na pár hodín, aby sa mäso napilo chuťami.
  2. Kvalitnejšiu panvicu rozohrejeme a pridáme bravčové rezance. Opekáme ich, aby sa zatiahli. Zachovajú si tak šťavnatosť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme zopár minút a prikryjeme pokrievkou, mäso pustí vlastnú šťavu. Trvá to zopár minút.
  3. Pod pokrievkou ho dusíme do mäkka, podľa potreby podlejeme vodou. Ku koncu pridáme zopár lyžíc kečupu na zahustenie. Mäso môžeme zahustiť aj solamylom zamiešaným v troche vody. Ak je treba, dochutíme. Na záver pridáme maslo na zjemnenie.
  4. Rezance z bravčového karé sa nám udusia za 15 minút. Podávame ich so zemiakovými hranolčekami, opekanými zemiakmi, alebo aj s dusenou ryžou. Fit verzia je samozrejme s čerstvým zeleninovým šalátom, prípadne s dusenou zeleninou.

Tip na záver: Na osobu počítame cca 150 g mäsa. Ak si rozklepané mäso namarinujeme v olivovom oleji a obľúbenom korení, je oveľa chutnejšie a skôr sa udusí. V oleji naložené mäso vydrží v chladničke aj zopár dní.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept na výborné bravčové karé. Minútka, ktorú si zamilujete