Výborné chilli con carne, úžasný pikantný pokrm z jedného hrnca. Jedlo, ktoré obletelo celý svet. Pripravte si s kuchyňou webu Ženy v meste tento originálny pokrm.

Chilli con carne, originál

Chilli con carne možno považovať za svetoznámy pokrm. Je to pôvodom mexické jedlo, no rozšírené je najmä v americkom Texase a postupom času sa usídlilo aj na mnohých európskych stoloch.

Ide o dusený korenený pokrm, pričom hlavnými prísadami sú mleté mäso, fazule, kukurica a neodmysliteľné chilli papričky. Práve tie dávajú tomuto jedlu nezameniteľnú chuť a šmrnc.

Chilli con carne si isto obľúbi aj každá slovenská gazdinka, keďže sa pripravuje nesmierne jednoducho. Stačí všetko nakrájať a postupne hádzať do jedného hrnca, kde sa nám jedlo krásne do mäkka udusí.

Portál Ženy v meste vám krok po kroku prináša fotorecept na to pravé chilli con carne - chutné, ľahké a pestré jedlo ako na tácke priamo z Mexika.

Výborné chilli con carne

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 60 minút
  • Počet porcií: 8

Vyskúšajte aj recept na najlepší stroganov z bravčového karé webu DobráKuchyňa.sk

 

Ingrediencie na chilli con carne

(na 8 porcií)

  • 2 PL olivového oleja,
  • 1 veľká cibuľa,
  • 100 g údenej slaninky,
  • 1 chilli paprička,
  • 1 kg mletého hovädzieho,
  • 1 dcl  červeného vína,
  • 3 ks farebných paprík,
  • 1 konzerva červených fazulí,
  • 1 konzerva kukurice,
  • 1 KL mletej červenej papriky,
  • 500 ml paradajkového pretlaku,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 5 guličiek nového korenia,
  • 3 bobkové listy,
  • mleté čierne korenie, podľa chuti,
  • soľ, podľa chuti.

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Fantastické chilli con carne, originál recept priamo z Mexika. Foto - Slávka

Postup receptu na chilli con carne

  1. Cibuľku posmažíme na olivovom oleji.
  2. Pridáme do smaženia aj údenú slaninku na kocky a nasekanú chilli papričku.
  3. Nasleduje mleté mäso.
  4. Zalejeme červeným víno, dôkladne premiešame a počkáme minimálne 5 minút, kým sa alkohol odparí.
  5. Okoreníme, osolíme, pridáme aj mletú červenú papriku, bobkový list a guličky nového korenia. Zastrúhame tam cesnak. Zmes ešte podlejeme vodou (aby bola zaliata) a necháme dusiť pol hodiny.
  6. Medzitým si nasekáme farebné papriky.
  7. Dáme dusiť k mäsovej zmesi, pridáme aj konzervu fazúľ, kukurice a paradajkový pretlak. Povaríme ešte asi 10 minút. Následne ochutnáme a v prípade potreby dosolíme, dokoreníme. Chilli con carne sa tradične podáva s tacos plackami, krátko posmaženými z oboch strán na suchej panvici.

Dobrú chuť.