Domáce zavárané lečo, vhodné na skladovanie v špajzke. V zime sa mu každý neskutočne poteší. Overený recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Zavárané lečo, overený fotorecept - kliknite

Mať vždy poruke domáce lečo je niečo úžasné. Keď človek nevie, čo pripraviť na ľahší obed alebo večeru, stačí zájsť do špajzky. Bude sa na neho usmievať spomienka na leto v podobe červeno-zelenej pochúťky.

Do zaváraného leča netreba pridávať olej, ani soľ či cibuľu. To všetko bude nasledovať už pri samotnej príprave leča na okamžité zjedenie v sychravých jesenných či zimných dňoch.

Do zaváraninových fliaš stačí zakonzervovať paradajky a papriky, ideálne priamo z vašej záhradky. Na webe zenyvmeste.sk si ukážeme, ako si typicky letné jedlo - domáce lečo -uchovať na neskôr. Skúste aj recept na tradičné maďarské lečo.

Fantastické zavárané lečo

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 2,5 hodiny
  • Čas tepelnej úpravy: 30 minút
  • Počet porcií: 8 pohárov

 

 

Ingrediencie na zavárané lečo

(na 8 pohárov)

  • 5 kg očistených paradajok,
  • 1,5 kg očistenej papriky bez jadrovníka

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Dokonalé zavárané lečo z kuchyne portálu Ženy v meste. Foto - Slávka

Zavárané lečo, postup receptu

  1. Paradajky aj papriky si nakrájame.
  2. Vložíme do hrnca a nahrievame.
  3. Dôkladne premiešavame, aby sa nám zelenina neprilepila.
  4. Po asi tri štvrte hodine by už mohla byť zelenina mäkká.
  5. Ešte horúcou hmotou plníme zaváraninové poháre, ktoré sme na 5 minút prevrátili hore dnom, aby sa viečko prichytilo. Následne naukladáme poháre do tzv. „dunctu“, slúžiaci na uchovane tepla. Ideálne pozakrývať ich dekou či uterákmi, aby bolo konzervovanie dokonalé. 
  6. Pozrite si aj náš fotorecept - kliknite

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na nálev na zavárané uhorky.