Kurací cordon bleu, obľúbená kombinácia syra, šunky a vyprážaného kuracieho mäsa. Pripravte si tento klasický rezeň v trojobale podľa receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.

Cordon bleu kurací, overený fotorecept - kliknite

Plnený rezeň, tzv. cordon bleu sa v našich reštauráciách sa určite nazvať starou dobrou klasikou. Najčastejšie sa robí z kuracieho mäsa, ale nemusí to byť jediná možnosť.

Cordon bleu sa dá pripraviť z rôznych druhov mäsa, originálny recept je z teľacieho, ale pokojne siahnite po kuracom alebo aj bravčovom. Záleží, aké mäsko máte najradšej, alebo aké máte práve poruke.

Už dlho sa traduje táto čarovná kombinácia syra a šunky, ktorou sa plnia naklepané rezne. Následne trojobal – musí byť, dodá mäsu potrebnú chrumkavosť, vďaku tomu tiež zvnútra zostanú šťavnaté.

Na surovinách samozrejme záleží aj pri tomto recepte. Takže si už len vybrať dobrý druh syra a kvalitnú šunku. Dobrú chuť.

  • Čas prípravy celkovo : 30 minút
  • Čas pečenia: 15 minút
  • Počet porcií: 6

Máme pre vás aj recept na chrumkavé kuracie nugetky pečené v rúre

Ingrediencie na kurací cordon bleu

(6 porcií)

  • 1 kg - kuracie prsia
  • 100 g - hladká múka
  • 100 g - strúhanka
  • 150 g - obľúbený druh syra
  • 3 ks - vajcia
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 2 litre - olej 
  • 200 g - šunka

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Najlepší cordon bleu, overený recept. Foto - Slávka

Cordon bleu z kuracieho mäsa, postup receptu

  1. Kuracie mäso si nakrájame, ak máme hrubšie časti, tie narežeme metódou tzv. motýľkovania. Jemne naklepeme. Osolíme.
  2. Do vnútra dáme plátky šunky a syra. Zavinieme, spojíme špáradlami.
  3. Obalíme v trojobale: najprv múka, potom rozšľahané vajíčka, nakoniec strúhanka.
  4. Dáme smažiť do hlbokého rozhorúčeného oleja, ideálne do fritézy.
  5. Mäso po chvíli prekontrolujeme, ak treba otočíme. Musí byť krásne zlatisté z každej strany.
  6. Kurací cordon bleu podávame zvyčajne napríklad so zemiakmi a môžme pridať aj brusnicovú omáčku.
  7. Pripravte si cordon bleu aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť!