Kuracie Cordon Bleu v cestíčku je tradičným a elegantným pokrmom z kuracieho mäsa so šunkou a syrom, ktorý je obalený v chrumkavom cestíčku.

Kurací Cordon Bleu

Kuracie Cordon Bleu je klasickým a elegantným obedom, ktorý poteší svojou výnimočnou chuťou a sofistikovaným vzhľadom. Tento recept je obľúbený pre svoju kombináciu jemného kuracieho mäsa, šťavnatej šunky a roztopeného syra, ktoré sú obalené v chrumkavom obale.

Vďaka svojej univerzálnosti sa kuracie Cordon Bleu hodí na slávnostné príležitosti, rodinné obedy alebo ako hlavný chod na večeru s priateľmi. Príprava tohto lahodného pokrmu je jednoduchšia, než by sa mohlo zdať.

Stačí dodržať pár základných krokov a výsledkom bude perfektne pripravené jedlo, ktoré zaručene očarí každého pri stole. Nasledujúci recept vám podrobne ukáže, ako pripraviť dokonalé kuracie Cordon Bleu s chrumkavou kôrkou a lahodnou náplňou, ktorá sa rozplýva v ústach. Rád sa ním pochvíli aj nejeden šéfkuchár. Máme pre vás aj recept na pečené kuracie stehná v rúre.

Ingrediencie

  • 4 ks kuracie prsia
  • 8 plátkov šunky
  • 8 plátkov syra (čedar, gouda alebo ementál či dokonca hermelín)
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • Hladká múka na obaľovanie
  • Vajce na obaľovanie
  • Strúhanka na obaľovanie
  • Olej na vyprážanie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na Cordon Bleu z kuracieho mäsa

1. Príprava kuracích pŕs

Plátky kuracích pŕs si najskôr narežeme a jemne ich vyklepeme na tenké, veľké pláty. Najlepšie napríklad plochou stranou noža cez potravinový fóliu. Každý rezeň z obidvoch strán osolíme a okoreníme.

2. Plnenie

Na polovicu každého kúsku kuracích pŕs položíme po tri plátky šunky a dva plátky tvrdého syra (čedar, gouda alebo ementál). Ak zvolíme hermelín, tak ho prekrojíme napoly a dáme len jeden plátok. Hermelín je šťavnatejší, bude to stačiť. Kapsu zatvorime tak, že preložíme naklepané prsia na polovicu a okraje môžeme zaistiť špáradlami, aby sa dostatočne spojili. Mäso dlaňou pritlačíme, aby znútra vyšiel prebytočný vzduch.

3. Obalovanie

Takto pripravené rezne obaľujeme v hladkej múke, potom v jemne osolených rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v preosiatej strúhanke. Rezeň dlaňami dobre pritlačíme, aby bol všade rovnomerne obalený.

4. Vyprážanie

Rezne vyprážame v rozohriatom oleji postupne, aby sa neznížila teplota oleja. Najlepšie je použiť hlbokú panvicu alebo hrniec. Keď sú rezne zlatohnedé, vyberieme ich a dáme odkvapkať od prebytočného tuku na papierové kuchynské utierky. Pred vložením ďalších rezňov treba chvíľu počkať, aby sa olej opäť rozohrial.

5. Podávanie

Vypražené kuracie Cordon Bleu prekrojíme šikmo ostrým nožom a podávame najlepšie s dusenou zeleninou, zeleninovým šalátom alebo zemiakmi či ryžou ako v našom prípade.

Tipy

  • Dôležité je zabezpečiť, aby boli rezne všade dobre obalené a nevznikali medzery, kde by mohol preniknúť olej.
  • Pre výraznejšiu chuť môžete do náplne pridať aj bylinky alebo horčicu.

Videorecept