Najlepšie bryndzové pagáče, recept bez kysnutia, chutia úžasne. Vyskúšajte bleskový recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Bryndzové pagáče bez kysnutia - fotorecept kliknite

Najlepšie bryndzové pagáčiky bez kysnutia. Vyskúšajte skvelý bleskový recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Výborná chuťovka pre celú rodinu. Bryndzové pagáče sú skvelé k pivu aj vínu, namiesto tyčiniek a lupienkov. Upečte si fantastické bryndzové pagáčiky.

Bryndza je bielym pokladom pre naše zdravie, aj špaldová múka je oveľa výživnejšia a zdravšia. Chuť na slané koláčiky? Nech sa páči. Tak potom najlepšie bryndzové pagáčiky so značkou Ženy v meste.

Recept, ktorý si zamilujete zaručene najlepšie univerzálne tvarohové cesto

 

Najlepšie bryndzové pagáče bez kysnutia, bleskový recept

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 12-15 minút 
  • Počet kusov: cca 80 (priemer 3 cm)

 

 

Bleskové bryndzové pagáče - ingrediencie

  • 125 g bryndze
  • 125 g masla
  • 125 g hladkej špaldovej (hladkej) múky
  • 1 žĺtko
  • trošku soli
  • malá lyžička sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva (môžeme aj vynechať)
  • na potretie: bielko
  • na posypanie bryndzových pagáčikov: celá rasca, pizza korenie, mletá paprika, sezam, chilli korenie

 

 

Najlepšie bryndzové pagáčiky bez kysnutia. Foto - Nela

 

Bryndzové pagáče bez kysnutia - postup receptu 

  1. Pripravíme si bryndzové cesto na pagáčiky. Do misky pridáme bryndzu, nastrúhané maslo (vybraté z chladničky), hladkú špaldovú (hladkú) múku, žĺtko, soľ a sódu bikarbónu (prášok do pečiva). Vypracujeme vláčne cesto.
  2. Cesto necháme odležať v chladničke približne 30 minút. Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Vykrajujeme malé kolieska pohárikom alebo kolieskom v priemere 3 cm, môžeme aj väčšie.
  3. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Plech môžeme vymastiť aj tukom. Na plech ukladáme bryndzové kolieska, ktoré pri pečení ešte narastú. Pripravíme bielko a pierko, ktorým budeme bryndzové pagáčiky potierať.
  4. Bleskové bryndzové pagáčiky potrieme bielkom a posypeme podľa chuti, celou rascou, pizza korením, mletou paprikou, sezamom, chilli korením. Takto pripravené pagáčiky pečieme pri teplote 175 oC približne 12-15 minút do zlata.
  5. Z tejto dávky si upečieme dva plechy, cca 80 pagáčikov. Môžeme si upiecť aj väčšie pagáčiky, je to  len na nás. Po upečení necháme bryndzové pagáčiky vychladnúť. Sú vynikajúce nielen k vínku, pivku, ale aj na také zobkanie.

Tip na záver: Cesto na bryndzové pagáčiky si môžeme pripraviť aj deň vopred. Potom ho stačí vybrať, nechať trochu zmäknúť a upiecť výborné domáce bryndzové pagáčiky.

Dobrú chuť.

 

 

Recept iba pre vás skvelý a rýchly slaný koláč z lístkového cesta