Rýchly slaný koláč z lístkového cesta, skvelý recept originál. Chutný recept na slaný koláč z lístkového cesta z kuchyne portálu Ženy v meste vám určite bude chutiť, skúste.

Rýchly slaný koláč z lístkového cesta

Lístkové cesto je výborný základ na rôzne sladké alebo slané koláče. Ak si kúpite chladené a už rozvaľkané cesto, príprava je naozaj veľmi jednoduchá a predovšetkým rýchla.

Ponúkame výrobný recept z lístkového cesta na slano, ktorý je nielen chutný, ale aj skvele vyzerá.

Výborná večera alebo pochúťka pre návštevu je za pár minút na stole.

Vybrali sme pre vás aj recept na výborné hrnčekové slané muffiny z tekvice. Fit recept 👌

 

Rýchly slaný koláč z lístkového cesta

  • Počet osôb: 4 porcie
  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 15 minút

 

 

Rýchly slaný koláč z lístkového cesta - ingrediencie

  • 1 – 1,5 balenia chladeného lístkového cesta (najlepšie vyvaľkané)
  • paradajkové pyré (kečup)
  • šunka, saláma, slaninka alebo klobáska
  • sterelizovaná kukurica alebo šampiňóny (čerstvé)
  • tvrdý syr alebo mozzarella

na dochutenie:

  • sušená bazalka, oregano, sušený cesnak – podľa chuti

 

 

Rýchly slaný koláč z lístkového cesta. Foto - Nela

 

Rýchly slaný koláč z lístkového cesta - postup receptu

  1. Pripravíme si základ na tento koláč - lístkové cesto. Najrýchlejšia a najjednoduchšia voľba je chladené a už rozvaľkané lístkové cesto. Môžeme použiť aj mrazené, prípadne si pripraviť pravé domáce lístkové cesto. 
  2. Cesto si jednoducho rozvinieme spolu s papierom na pečenie na plech. Keď máme plech väčší, doložíme pásy ďalšieho lístkového cesta, aby sme pokryli celú plochu plechu. Jemne ho spolu stlačíme.
  3. Rozvaľkané lístkové cesto potrieme paradajkovým pyré alebo kečupom. Posypeme sušeným cesnakom (nemusí byť), sušenou bazalkou alebo oreganom. Navrch poukladáme plátky šunky, salámy, alebo nakrájame slaninku, prípadne klobásku. Jednoducho, čo máme doma a čo máme radi. Pridáme ešte sterelizovanú kukuricu, čerstvé alebo sterelizované šampiňóny. Bohato posypeme obľúbeným strúhaným syrom. 
  4. Koláč pečieme pri teplote 200oC cca 15 minút do zlatista. 
  5. Túto výbornú slanú pochúťku z lístkového cesta môžeme podávať hneď po upečení, ale výborná je aj na studeno. Ako prílohu môžeme zvoliť zeleninový šalát alebo grilovanú zeleninu.

Dobrú chuť. 👌

Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú vaječnú tlačenku so zeleninou, RECEPT sa osvedčil