Recept ako využiť slivky. Vyskúšajte zdravý hrnčekový slivkový koláč s tvarohom z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Slivkový koláč s tvarohom

Slivky k jeseni jednoznačne patria. Slivkové koláče sú veľmi obľúbené a hrnčekových koláčov nie je nikdy dosť. Nepotrebujete žiadnu váhu, iba hrnček. Príprava  je rýchla a nenáročná, voňavý koláčik máte na stole za pár minút.

Ak zvolíte zdravšie ingrediencie, potešíte aj svoje zdravie. Zdravý hrnčekový koláč so slivkami a tvarohom. Máte doma slivky a neviete čo s nimi?

Upečte svojej rodine šťavnatý a výživný koláč so slivkami a tvarohom. Výbornú sladkú desiatu alebo olovrant pre svoje deti zvládne každá z vás. Nechajte sa inšpirovať kuchyňou portálu Ženy vmeste. 

Vyskúšajte aj jednoduchý recept na najlepší hrnčekový koláč z kyslého mlieka

Fantastický hrnčekový slivkový koláč s tvarohom, rýchly a výživný

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 20 minút
  • Počet kusov: 20

 

 

 

Vynikajúci hrnčekový slivkový koláč s tvarohom - ingrediencie

hrnček 250 ml

  • ingrediencie na cesto:
  • 1 hrnček polohrubej celozrnnej múky (polohrubej múky alebo pomer 1:1)
  • 1/2 hrnčeka trstinového (kryštálového cukru)
  • 1/2 hrnčeka vlažného mlieka
  • 2 ks vajcia
  • 5 polievkových lyžíc roztopeného masla (oleja)
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • malá lyžička škorice (nemusí byť)
  • na vymastenie plechu:
  • kúsok masla (plech môžeme vystlať aj papierom na pečenie)
  • tvarohová zmes
  • 1 ks nízkotučný termizovaný tvaroh (250 g)
  • 2 ks vanilínový cukor
  • 1 kopcovitá lyžica pudingového prášku (čokoládový, vanilkový, pripadne Zlatý klas)
  • ovocie na koláč: 10-15 ks sliviek (podľa veľkosti)
  • posýpka: 4 polievkové lyžice trstinového (kryštálového) cukru

 


Zdravý hrnčekový koláč so slivkami a tvarohom. Foto - Nela

 

Vynikajúci hrnčekový slivkový koláč s tvarohom - postup receptu

  1. Slivky (iné ovocie) umyjeme, odkôstkujteme a osušíme. V jednej miske zmiešame všetky suroviny na cesto jednoducho spolu.
  2. Urobíme to vareškou alebo mixérom. Vznikne nám vláčne cesto. Nech vám nezaskočí tá farba. Je to zdravšou múkou a škoricou.
  3. Jemný termizovaný (nízkotučný) tvaroh vymiešame s vanilk. cukrami a pudingovým práškom. Ja som zvolila čokoládový puding.
  4. Na maslom vymastený plech veľkosti cca 27x20 cm vylejeme cesto. Na neho ukladáme lyžicou tvarohové kôpky pekne vedľa seba.
  5. Na koláč poukladáme aj nakrájané slivky. Celý koláčik nakoniec posypeme trstinovým cukrom, ktorý urobí takú chrumkavú krustu.
  6. Zdravý a šťavnatý hrnčekový koláč pečieme prie teplote 180 oC približne 20 minút. Záleží, aký veľký plech na pečenie zvolíme.
  7. Hotový hrnčekový koláč so slivkami a tvarohom necháme vychladnúť, aby tvaroh vytuhol. Koláčik sa bude aj lepšie krájať. Mňam.

Tip na záver: Namiesto sliviek môžete využiť aj iné obľúbené sezónne ovocie ako broskyne, marhule, ale aj černice. Úspech bude zaručený, pochutí si celá rodina. Domáce koláče chutia predsa len najlepšie.

Dobrú sladkú chuť.

 

 

Inšpirujte sa rýchlym receptom na výborný hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím