Jablkový koláč má svoj osvedčený hrnčekový recept. Jednoduchá a rýchla príprava jablkového koláča, ktorú zvládnete. Potrebujete len hrnček!

Jablkový hrnčekový koláč - fotorecept kliknite

Ste plná energie, alebo máte naopak lenivý deň. Jablkovému koláču plnému skvelej chuti neodoláte. Recept je rýchly, hrnčekový a naozaj nenáročný. Vhodný na každú príležitosť a rovnako počas sezóny zberu jabĺk ako aj mimo nej.

Jablkové koláče sú nielen u nás skutočná tradícia a domáce recepty ako si pripraviť túto pochúťku sa doslova dedia. Tiež sme pre vás pripravili jeden rodinný recept na hrnčekový jablkový koláč od babičky.

Ak chceme zvoliť verziu pre celiatikov, použite bezlepkovú múku. Tento náš dlhými rokmi odskúšaný recept má aj skvelé hodnotenia našich čitateliek a tisíce zdieľaní na facebooku. 

Vyskúšajte tento overený recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Verím, že vám náš recept na najlepší jablkový koláč bude chutiť a budete sa k nemu vracať znova a znova. Napíšte nám do diskusie, či vám chutil. 🍏 💕 A vyskúšajte aj overený recept na jablčník

 

Ingrediencie

 (hrnček 0,2l)

  •  4-5 ks veľkých jabĺk
  •  2,5 hrnčeka polohrubej múky (špaldovej)
  •  1 hrnček kryštálového cukru (trstinového)
  •  1 hrnček vlažného mlieka
  •  ½ hrnčeka oleja
  •  2 vajcia
  •  2 lyžičky škorice
  •  2 lyžice kakaa
  •  1 vanilínový cukor
  •  1 lyžička sódy bikarbóny
  •  1 prášok do pečiva
  •  džem, čokoláda, ovocie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Hrnčekový jablkový koláč. Foto - autorka

Hrnčekový jablkový koláč – postup receptu

  1. Pripravíme si jablká si očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g). V miske si vymiešame všetky suroviny: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu (nemusíme), kakao (nemusíme),  sódu bikarbónu, prášok do pečiva. Pridáme jabĺčka a spojíme.
  2. Väčší  plech (cca30x40) si vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180oC približne 30 minút. Ak máme plech menší, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170oC, aby sa prepiekol.
  3. Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom a polejeme rozpustenou čokoládou.
  4. Pred podávaním ho môžeme ešte vylepšiť, ozdobiť šľahačkou alebo čerstvým ovocím.
  5. Pripravte si tento skvelý jablkový koláč aj podľa našej fotogalérie - kliknite

Dobrú chuť a vyskúšajte aj recept na výbornú hrnčekovú bublaninu