Chutný koláčik plný jabĺk. Rýchly, hrnčekový, nenáročný. Vhodný na každú príležitosť. Ak chceme zvoliť verziu pre celiatikov, použijeme bezlepkovú múku.

Rýchly hrnčekový jablkový koláč


Jednoduchý hrnčekový jablkový koláč. Foto - autorka

Hrnčekový jablkový koláč – ingrediencie:

 (hrnček 0,2l)

 - 4-5ks veľkých jabĺk
 - 2,5 hrnčeka polohrubej múky (špaldovej)
 - 1 hrnček kryštálového cukru (trstinového)
 - 1 hrnček vlažného mlieka
 - ½ hrnčeka oleja
 - 2 vajcia

Jednoduchý hrnčekový jablkový koláč. Foto - autorka

 

Jednoduchý jablkový koláč – ingrediencie:

 - 2 lyžičky škorice
 - 2 lyžice kakaa
 - 1 vanilínový cukor
 - 1 lyžička sódy bikarbóny
 - 1 prášok do pečiva
 - džem, čokoláda, ovocie

Rýchly hrnčekový jablkový koláč. Foto - autorka

 

Jednoduchý jablkový koláč – postup:

1. Jablká si očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g). V miske si vymiešame všetky suroviny: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu (nemusíme), kakao (nemusíme),  sódu bikarbónu, prášok do pečiva. Pridáme jabĺčka a spojíme.

Rýchly hrnčekový jablkový koláč. Foto - autorka

2. Väčší  plech (cca30x40) si vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180oC približne 30 minút. Ak máme plech menší, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170oC, aby sa prepiekol.

3. Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom a polejeme rozpustenou čokoládou. Pred podávaním ho môžeme ešte vylepšiť, ozdobiť šľahačkou alebo čerstvým ovocím.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výborné hrnčekové palacinky.


Foto - autorka