Skvelé batátové hranolky, vyskúšaný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si doma skvelú prílohu zo sladkých zemiakov. Ale z batátových hranolkov nemusí byť iba príloha.

Batátové hranolky

Sladké zemiaky nazývané batáty berieme stále ako novinku, hoci patria medzi najstaršie známe typy zeleniny. Keďže ich už v obchodoch nájdete bežne, zaraďte ich do svojho jedálnička.

Batáty pomáhajú zlepšovať zrak, bojovať s nespavosťou a zlou náladou. Zlepšujú trávenie, podporujú imunitný systém a zmierňujú aj prejavy epilepsie. Sú bohaté na vitamíny A a B6 a obsahujú viac vitamínu C než klasické zemiaky.

Pripravte si s naším portálom Ženy v meste batátové hranolky, ktoré sú chuťovo výraznejšie ako klasické hranolky. 👌😍

Vybrali sme pre vás najlepšiie zelerové hranoky, fit recept kuchyne. Vyskúšajte aj sójový guláš, alebo ďalšie recepty ako pripraviť batáty. A tu sú zapekané batáty so smotanou a bryndzou.

Skvelé batátové hranolky

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 3-4

 

Ingrediencie na prípravu batátových hranoliek

  • 2 veľké batáty (stačí na jeden plech),
  • sladká paprika,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • olivový olej,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na batátové hranolky

  1. Batáty dôkladne umyjeme, nemusíte ich ani škrabať. Rozkrojíme ich na polovicu a potom každú polovicu na hranolky.

  2. Hranolky vložíme do misy, kde ich zmiešame s olivovým olejom a koreninami podľa chuti (sladká paprika, čierne korenie, soľ).


     
  3. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a rozložíme na ňom hranolky. Pečieme asi 30 minút.


     
  4. Batátové hranolky môžeme samostatne napríklad s bylinkovou omáčkou alebo ako prílohu k steaku.

Dobrú chuť. Vybrali sme pre vás aj recept na jogurtový dip s cesnakom a bylinkami