Zdravý chlieb bez kysnutia. Recept, ktorý si pripravíte za 15 minút. Áno, je to možné. Vyskúšajte chutný chlebík z kuchyne vášho obľúbeného portálu Ženy v meste. Doma upečený chlieb má svoje čaro, tento recept vás o tom presvedčí.

Zdravý domáci chlieb, recept bez kysnutia - fotorecept kliknite

Pripravte svojej rodine chutný chlebík z ražnej múky, ktorá patrí medzi najzdravšie. Aj keď je hutnejší, má výbornú chuť a je vhodný pri intolerancii na droždie a laktózu.

Kuchyňa portálu Ženy v meste na vás neustále myslí. Snažíme sa pripravovať recepty nielen tie tradičné, ale aj zdravé, vhodné pri rôznych intoleranciách a diétach. Sú osvedčené, skvelej chuti.

Vyskúšajte aj recept na výborný chlieb bez múky a droždia


Zdravý chlieb z ražnej múky bez kysnutia

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 40 minút
  • Počet kusov: 2 bochníčky

 

 

Chutný chlieb z ražnej múky, recept bez kysnutia - ingrediencie

  • 500 g ražnej hladkej chlebovej múky
  • 370 ml voda alebo mlieko
  • 50 g maslo
  • 1 prášok do pečiva 
  • na dochutenie: lyžička soli, lyžička cukru, 1/2 lyžičky celej (mletej) rasce

 

 

Zdravý domáci chlieb bez kysnutia, príprava iba 15 minút. Foto - Nela

 

Chutný chlieb z ražnej múky, recept bez kysnutia - postup

  1. Maslo necháme roztopiť. Do väčšej misy preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme mlieko alebo vodu, vlažné  roztopené maslo, soľ, cukor a rascu. 
  2. Robotom alebo ručne si zo surovín uhnetieme lepivé cesto. Trvá to iba zopár minút, je potrebné, aby sa ingrediencie spojili. Cesto nenechávame kysnúť.
  3. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Na neho rozdelíme cesto na dve kôpky. Ruky si namáčame vo vode a každý kus cesta vytvarujeme.
  4. Z tejto dávky budeme mať dva bochníčky priemeru cca 15 cm. Potrieme ich vlažnou vodou, nožom narežeme kríž a pečieme pri teplote 190 oC cca 40 minút.

Tip na záver: Neobávajte sa, že sa vám chlebík nepodarí. Domáci je predsa len domáci.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás aj recept na chutné cuketové placky so špaldovou múkou