Parené buchty
5. Po tomto čase pokrievku opatrne odkryjeme, aby nám voda nekvapla na buchty, mohli by sa zmrštiť. Buchty vyberieme a pokračujeme s parením. Treba dávať pozor, aby bola voda stále pod paráčikom. Ak je potrebné, tak ju prilejeme. Maslo prehrejeme, aby zavoňalo. Buchty polejeme roztopeným maslom a posypeme obľúbenou posýpkou. Foto - Nela Vyskúšajte aj osvedčený recept na výborné šišky
Tip na záver: Ak máte čas, pripravte buchty z dvojitej dávky. Po naparení a vychladení buchty zabaľte do mikroténového vrecka a zamrazte. Kedykoľvek ich vyberiete, na paráčiku ohrejete a výbornú pochúťku máte raz-dva na stole. A čo dodať na záver? Dobrú sladkú chuť. ![](https://ssl.gstatic.com/chat/emoji/8plxssjuw1/emoji_u1f476.png)
![](https://ssl.gstatic.com/chat/emoji/8plxssjuw1/emoji_u1f44c.png)
![](https://ssl.gstatic.com/chat/emoji/8plxssjuw1/emoji_u1f476.png)
![](https://ssl.gstatic.com/chat/emoji/8plxssjuw1/emoji_u1f44c.png)