Najlepšie bryndzové halušky na Slovensku, originál recept na tradičné jedlo. Prípravu bryndzových halušiek s nami bez problémov zvládnete. Bryndzové halušky od babičky si hravo urobíte aj doma.

Bryndzové halušky recept

Len ťažko by sme našli na Slovensku človeka, ktorý by nepoznal bryndzové halušky. Pomenej by nás už však bolo tých, ktorí ich dokážu aj pripraviť. A pritom to nie je až taký neriešiteľný rébus.

Príprava bryndzových halušiek má pár drobností, ktoré treba dodržať, ale celkovo sa s týmto tradičným receptom dá popasovať. A povedzme si narovinu, eštelen doma pripravené sú tie skutočne najlepšie bryndzové halušky na Slovensku.

Máme pre vás overený recept na bryndzové halušky od babičky, presne tak ako sa u nás pripravujú po stáročia. Trošku sa zmenila len procedúra ich výroby, keďže napríklad zemiaky už netreba strúhať ručne. Dokonale to za vás zvládne domáci kuchynský robot.

Ale už kvôli nim nemusíte chodiť napríkald na Liptov, urobíte si ich bez problémov aj vo svojej kychyni. A ku fliačkom s kapustou a segedínskemu gulášu môžete medzi tradičné jedlá, ktoré bez problémov zvládnete aj doma zaradiť aj bryndzáky.

Ingrediencie na prípravu bryndzových halušiek

  • 1 kg zemiakov,
  • 300 g polohrubej múky,
  • 300 g slaniny,
  • 350 g bryndze,
  • soľ,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na bryndzové halušky

  1. Slaninu pokrájame na kocky a opečieme na panvici.


     
  2. Zemiaky očistíme a postrúhame na strúhadle, alebo v mixéri.


     
  3. K zemiakom primiešavame postupne múku. Hmotu spracujeme varechou na tuhšie cesto. Uvarené halušky musia byť mäkké, ale nesmú sa rozpadávať.


     
  4. Bryndzu rozdrobíme na dno väčšej nádoby.


     
  5. Do väčšieho hrnca dáme zovrieť osolenú vodu.  Cesto overíme povarením jednej halušky, nesmie sa rozpadnúť. Halušky hádžeme ručne, alebo haluškárom do vriacej vody.


     
  6. Počkáme, kým halušky vyplávajú. Necháme ich krátko povariť. Halušky scedíme a pridáme do nádoby s bryndzou.


     
  7. Halušky premiešame s bryndzou.


     
  8. Halušky podávame s opečenou slaninkou a kyslým mliekom.


     

 Dobrú chuť vám želajú pán Ján a pán Michal, autori receptu. Vyskúšajte aj recept na zapekané zemiaky s bryndzou.