Chutná polievka z mletého mäsa. Recept, ktorý sa osvedčil. Blesková polievka s mletým mäsom je chutná a výdatná. Pripravte si ju podľa jednoduchého receptu kuchyne portálu Ženy v meste.

Blesková polievka z mletého mäsa - fotorecept kliknite

Polievky sú úžasné, lebo nielen zasýtia, ale aj zahrejú. Chutná polievka z mletého mäsa je rýchla na čas a jednoduchá na prípravu. Pochutí si celá rodina. Nech sa páči, inšpirujte sa našim receptom.

Výborná polievka z mletého mäsa podľa receptu kuchyne portálu Ženy v meste pripomína gulášovú polievku.

Je ľahká, výbornej chuti a bez múky. Je vhodná aj pri bezlepkovej diéte. Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj tradičný recept na chutnú fazuľovú polievku bez múky

 

Polievka z mletého mäsa recept

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Jednoduchá polievka z mletého mäsa - ingrediencie

  • 3 hrste mletého chudého bravčového mäsa (200 - 250 g)
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 3 strúčiky cesnaku (aj viac podľa chuti)
  • 3 ks zemiak strednej veľkosti
  • 1 ks menšia paradajka
  • kúsok zelenej papriky
  • 1,5 l vody (prípadne vývaru)
  • na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, celá rasca, vegeta (nemusí byť), soľ, majoránka alebo čerstvé bylinky, čili korenie alebo papričky (podľa chuti)

 

 

Blesková polievka z mletého mäsa, chutná a výdatná. Foto - Nela

 

Blesková polievka s mletým mäsom - postup receptu

  1. Mäso si pomelieme alebo si ho zakúpime mleté. Cibuľu nakrájame nadrobno. Cesnak roztlačíme alebo nakrájame nadrobno. Na oleji orestujeme cibuľu do sklovita. Pridáme mleté mäso, červenú papriku, čierne korenie, rascu, vegetu, soľ.
  2. Cibuľový základ s mäsom opražíme, aby sa mäso zatiahlo. Mäsko zbledne. Potom pridáme roztlačený cesnak, trošku orestujeme, aby zavoňal. Prikryjeme pokrievkou, aby mäso pustilo vlastnú šťavu, polievka bude oveľa chutnešia.
  3. Orestované mäso zalejeme horúcou vodou alebo vývarom. Pridáme paradajku, kúsok papriky kvôli chuti. Hrniec prikryjeme a polievku varíme cca 20 minút. Zemiaky umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Pridáme ich do polievky.
  4. Polievku z mletého mäsa povaríme ešte 15-20 minút, aby zemiaky zmäkli. Podľa potreby ešte dochutíme, pridáme čili korenie a sušený majorán. Keď však zvolíme čerstvé bylinky, majorán vynecháme. Podávame s pečivom alebo chlebíkom.

Tip na záver: Chcete ešte sýtejšiu polievku z mletého mäsa? Zavarte do nej halušky zo špaldovej múky. Recept ponúkame nižšie. Do polievky môžete pridať aj nastrúhanú alebo nakrájanú koreňovú zeleninu spolu so zemiakmi. Dolníte si tak ďalšie vitamíny.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás výborné halušky do polievky zo špaldovej múky