Výborná cesnaková polievka, teda cesnačka je skvelá, chutná a veľmi rýchla na prípravu. Recept na cesnakovú polievku z kuchyne portálu Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať. Potešte svoje zdravie skvelou polievkou z cesnaku.

Cesnaková polievka, cesnačka

Zdravá a rýchla pravá cesnačka, nech sa páči. Výborná cesnaková polievka podľa receptu kuchyne portálu Ženy v meste nielen zasýti, ale aj zahreje.

Cesnak je skutočným zázrakom pre náš organizmus. Má nielen antibakteriálne a antivírusové účinky, ale je plný dôležitých minerálov. Dlhodobo sa využíva napríklad aj v ľudovom liečiteľstve.

O tom, že v zápase proti chrípke, či nachladnutiu s ňou určite uspejete asi ani netreba rozprávať. Všetci to vieme.

  • Čas prípravy: 20 minút,
  • Počet porcií: 4-5

V stredoeurópskej kuchyni má cesnak naozaj široké využitie, ale príprava takejto luxusnej cesnakovej polievky je zrejme naozaj jeho naintenzívnejšie využitie. 

Pripravte si doma takúto chutnú polievku, alebo ak máte chuť, tu jej krémová verzia. Nech sa páči, inšpirujte sa našimi receptami na cesnakové jedlá.. Vyskúšajte aj recept na špenátovú polievku, tradičnú držkovú polievku, alebo krémovú hokkaido.

Ingrediencie na cesnakovú polievku

  • 8 strúčikov cesnaku (aj viac, podľa chuti),
  • 2 polievkové lyžice masla,
  • 2 ks zemiakov strednej veľkosti,
  • 1,5 l kurací vývar (alebo mäsový, zeleninový, zo zemiakov),
  • na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, celá rasca, vegeta (nemusí byť), soľ,
  • vložka do polievky: strúhaný syr, opečená bagetka (krutóny, smažený hrášok), bylinky (petržlenová vnať, pažítka),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na cesnačku, cesnakovú polievku

  1. Pripravíme si cesnak, ktorý ošúpeme a pretlačíme (nastrúhame). Množstvo záleží na každom individuálne, záleží ako ho znášame. Necháme trošku postáť, aby sa uvoľnila chuť a živiny.


     
  2. Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame na strúhadle (ako na jablká). Môžeme ich nakrájať aj na kocky. Zemiaky polievku zahustia. Ak chceme iba cesnakový vývar, zemiaky vynecháme.


     
  3. Maslo zohrejeme a pridáme cesnak. Opražíme, aby zavoňal. Pozor, aby sa nepripálil. Pridáme zemiaky. Premiešame. Zasypeme červenou paprikou, rascou, korením. Trošku opražíme.


     
  4. Zalejeme vývarom (vodou). Varíme do zmäknutia a dochutíme podľa potreby. Pečivo opečieme na olivovom oleji. Polievku podávame horúcu so strúhaným syrom, opečeným pečivom a bylinkami. Vyskúšajte si pripraviť cesnačku aj podľa nášho fotoreceptu.

Tip na záver: Chcete ešte intenzívnejšiu chuť cesnakovej polievky? Pridajte roztlačený (nastrúhaný) cesnak priamo do taniera pred podávaním. Len pozor na ten zdravý dych. Dobrú chuť. Vybrali sme pre vás recept na cuketovú polievku