Zdravá a rýchla polievka? Nech sa páči. Cesnaková polievka (cesnačka) podľa receptu kuchyne portálu Ženy v meste nielen zasýti, ale aj zahreje. Potešte svoje zdravie.

Rýchla cesnaková polievka (cesnačka), výživná a zdravá - fotorecept kliknite

Cesnak je skutočným zázrakom pre náš organizmus. Má nielen antibakteriálne a antivírusové účinky, ale je plný dôležitých minerálov. Pripravte svojej rodine chutnú polievku. Nech sa páči, inšpirujte sa našim receptom.

 

Vyskúšajte aj jednoduchý a rýchly recept na zdravú špenátovú polievku

 

Výborná a rýchla cesnaková polievka (cesnačka) plná zdravia

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

 

Jednoduchá a rýchla cesnaková polievka (cesnačka) - ingrediencie

  • 8 strúčikov cesnaku (aj viac, podľa chuti)
  • dve polievkové lyžice masla
  • 2 ks zemiak strednej veľkosti
  • 1,5 l vývar (mäsový, zeleninový, zo zemiakov) 
  • na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, celá rasca, vegeta (nemusí byť), soľ
  • vložka do polievky: strúhaný syr, opečená bagetka (krutóny, smažený hrášok), bylinky (petržlenová vnať, pažítka)

 

 

Rýchla cesnaková polievka (cesnačka) - výživná a zdravá. Foto - Nela

 

   Jednoduchá a rýchla cesnaková polievka (cesnačka) - postup      

  1. Pripravíme si cesnak, ktorý ošúpeme a pretlačíme (nastrúhame). Množstvo záleží na každom individuálne, záleží ako ho znášame. Necháme trošku postáť, aby sa uvoľnila chuť a živiny.
  2. Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame na strúhadle (ako na jablká). Môžeme ich nakrájať aj na kocky. Zemiaky polievku zahustia. Ak chceme iba cesnakový vývar, zemiaky vynecháme.
  3. Maslo zohrejeme a pridáme cesnak. Opražíme, aby zavoňal. Pozor, aby sa nepripálil. Pridáme zemiaky. Premiešame. Zasypeme červenou paprikou, rascou, korením. Trošku opražíme.
  4. Zalejeme vývarom (vodou). Varíme do zmäknutia a dochutíme podľa potreby. Pečivo opečieme na olivovom oleji. Polievku podávame horúcu so strúhaným syrom, opečeným pečivom a bylinkami.

Tip na záver: Chcete ešte intenzívnejšiu cesnakovú chuť polievky? Pridajte roztlačený (nastrúhaný) cesnak priamo do taniera pred podávaním. Len pozor na ten zdravý dych.

Dobrú chuť.

 

Vybrali sme pre vás recept na výbornú cuketovú polievku, od ktorej zaručene nepriberiete