Vynikajúce čerstvé lečo s vajcom a klobásou. Skvelý domáci recept, ktorý je úplne jednoduchý, prípravu zvládne aj každý začiatočník. Nech sa páči, vyskúšajte. Najlepšie čerstvé lečo s klobásou z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. 

Fantastické čerstvé lečo s vajcom a klobásou - fotorecept kliknite

Zeleninové jedlá sa tešia na našom portáli veľkej obľube. Pripravte si s nami domáce čerstvé lečo s vajcom a klobásou. Hovoríte si, to nemusím? S kupovaným sterilizovaným lečom sa čerstvé lečo nedá ani zďaleka porovnávať. Čerstvo prirpavené lečo chutí jednoducho božsky.

Dnes vám kuchyňa portálu Ženy v meste prináša novinku, recept na vynikajúce čerstvé lečo s vajcom a klobásou. Inšpirujte sa.

Sezóna čerstvej voňavej zeleniny je tu. Sladkučké paradajky, chrumkavé papriky. Neviete čo s nimi? Pripravte svojej rodine fantastické čerstvé lečo s  vajcom a klobásou. Chutná výdatná večera či raňajky. Ak pridáte k leču varené zemiaky, máte skvelý obed. Dobrú chuť so značkou Ženy v meste.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov zo zeleniny. Stačí si iba jednoducho vybrať z našej širokej ponuky najlepšia zelenina, recepty ako pripraviť skvelé jedlá zo zeleniny

Recept na vynikajúcu pomazánku najlepšia paradajková pomazánka s paprikou, úžasný recept

 

Vynikajúce čerstvé lečo s vajcom a klobásou, delikatesa pre celú rodinu

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Čerstvé lečo s vajcom a klobásou - ingrediencie

  • 4 ks zelená paprika strednej veľkosti
  • 5 ks paradajka strednej veľkosti
  • 2 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 2 nožičky obľúbenej klobásy (ja som zvolila klobásu šunkovú, ktorá má jemnejšiu chuť)
  • 2 polievkové lyžice bravčovej masti (oleja)
  • 8 ks vajce
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie

 

 

Fantastické čerstvé lečo s vajcom a klobásou. Foto - Nela

 

Najlepšie čerstvé lečo s vajcom a klobásou - postup receptu 

  1. Papriky umyjeme, zbavíme striedky a nakrájame na menšie rezančeky. Paradajky narežeme do kríža a obvaríme vo vriacej vode zopár minút.
  2. Potom paradajky vyberieme, ošúpeme (obvarením ich ľahko zbavíme šupky) a nakrájame na menšie kocky. Klobásu tiež nakrájame na kocky.
  3. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno. Na masti alebo oleji si ju orestujeme do sklovita, pridáme nakrájané papriky a restujeme ich cca 10 minút.
  4. Je to dôležité, paprika získa na chuti. K paprike pridáme klobásu, ktorú chvíľu opekáme, bude tiež chutnejšia. Všetko robíme za stáleho miešania.
  5. Keď je klobása jemne opečená, pridáme aj pripravené nakrájané paradajky zbavené šupky. Paradajky nemustíte lúpať, ale bez šupky je lečo lepšie.
  6. Naše lečo ešte restujeme približne 10 minút, voda z paradajok za odparí. Potom pridáme vajcia, ktoré si necháme vyzrážať za stáleho miešania.
  7. Domáce čerstvé lečo ešte dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Ešte teplé ho podávame s čestvým chlebom, pečivom, môžeme pridať bylinky.

Tip na záver: Namiesto klobásy môžete zvoliť aj dusenú alebo údenú šunku. Ak milujete slaninu, tak si ju pokojne pridajte. Samozrejme pri slanine nepridávame ďalší tuk, so soľou tiež opatrne.

Dobrú lečovú chuť.

Inšpirujte sa domáce čerstvé lečo, osvedčený fit recept