Najlepšie domáce lečo, zeleninové a čerstvé. Osvedčený recept. Obdobie čerstvej voňavej zeleniny je tu. Pripravte si vynikajúce čerstvé lečo podľa receptu kuchyne portálu Ženy v meste. Dobrú chuť.

Domáce zeleninové lečo - fotorecept kliknite

Zbožňujete paradajky a papriky? Tak potom máme pre vás výborný recept. Vynikajúce domáce čerstvé lečo poteší nielen chuťové poháriky, ale aj vaše zdravie. Príprava je rýchla a nenáročná. Nechajte sa inšpirovať kuchyňou portálu Ženy v meste.

Sterelizované lečo z obchodu? Ale kdeže. Ak si chcete naozaj pochutnať, pripravte si poctivé čerstvé lečo, najlepšie z domácich rajčín a paprík.

Moje deti si túto pochúťku zamilovali. Vyskúšajte ho a napíšte nám, ako vám chutilo.

Vyskúšajte aj recept na chutné zapekané zemiaky so zeleninou

 

Pravé domáce zeleninové lečo

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Najlepšie čerstvé lečo, zeleninové a zdravé - ingrediencie

  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 6 ks paradajka strednej veľkosti
  • 6 ks paprika strednej veľkosti
  • 6 ks vajce (na osobu počítame 2-3 vajcia)
  • kúsok masla
  • 2 polievková lyžica olivového oleja
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, trošku cukru

 

Vynikajúce domáce čerstvé lečo. Foto - Nela

 

Najlepšie zeleninové lečo, čerstvé, rýchle a zdravé - postup receptu

  1. Najprv si pripravíme zeleninu. Čerstvé paradajky na hornej časti narežeme do kríža. Následne ich vložíme do vriacej vody na pár minút a vyberieme. Šupka sa začne pekne oddeľovať. Paradajky zbavíme šupky, tvrdých častí a nakrájame na kocky. Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké rezančeky.
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici si zohrejeme maslo a olivový olej, pridáme cibuľu, ktorú opražíme do sklovita. Pridáme nakrájanú papriku a trošku cukru (kvôli chuti) a restujeme cca 3 minúty. Pridáme nakrájané paradajky. Osolíme a  okoreníme. Pokračujeme v restovaní približne 10 minút.
  3. Panvicu neprikrývame, potrebujeme, aby sa voda odparila. Zelenina by mala ostať chrumkavejšia. Vajcia rozšľaháme, podľa potreby dochutíme a prilejeme ich k paradajkovo-paprikovej zmesi. Miešame do zhustnutia podľa obľuby, do redšej alebo hustejšej konzistencie. Odstavíme a podávame. Cítite tú vôňu?

Tip na záver: Ak zvolíte fit verziu, domáce lečo obložte iba zeleninou. Chcete potešiť svoju polovičku? Tak potom k cibuli pridajte klobásku alebo slaninu, ktorú spolu orestujte, pokračujte so zeleninou a vajciami. Vhodnou prílohou je kváskový chlebík, pečivo, hrianky, ale aj varené zemiaky. Netreba zabúdať na čerstvú petržlenovú vňať kvôli vitamínu C.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás recept na výborné cuketové placky so špaldovou múkou