Pripraviť si jednoduché kuracie kari je naozaj jednoduché. Suroviny zoženiete v bežnom obchode a rýchlo sa dokážete potešiť chuťou skutočnej Ázie.

Jednoduché kuracie kari

Tento recept ku vám prinesie závan Ázie a orientu – jednoduché kuracie kari s ananásom je pomerne netradičným spojením slano-sladkej korenistej omáčky.

Výrazné kari korenie je v tomto jedle utlmené sladkou ananásovou chuťou, čo môže mnohým prekážať, preto jednoducho stačí ak ananásový kompót v tomto jedle vynecháte a môžete si pripraviť čisto len mäsové kuracie kari.

Myslíme si však, že takéto spojenie dokáže niektorým vyznávačom slano-sladkých jedál ulahodiť a je veľmi jednoduché a rýchle na prípravu. Kuracie kari sa dá servírovať s ryžou, chlebom či chlebovými plackami (napríklad indický chlieb naan alebo roti), cestovinami alebo dokonca ako súčasť modernejších fusion jedál. Skúste aj náš recept na kuracie soté na smotane.

  • Čas prípravy: 15 min.,
  • Čas varenia: 25 min.,
  • Počet porcií: 2,

Ingrediencie

  • 2 ks kuracie prsia - 1 červená cibuľa - 2 strúčiky cesnak - 1 čl paprika mletá (alebo štipavá) - ½ čl mleté čierne korenie - soľ - 2 čl kari korenie - ½ plechovky ananásového kompótu krájaného - 1 plechovka kokosové mlieko (okolo 300 ml) - 2 PL olej (kokosový, repkový, olivový,...),

Postup receptu

  1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na kocky. Ošúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame nadrobno. Pripravíme si korenie nech ho máme po ruke.


     
  2. Na oleji pomaly restujeme cibuľu. Keď je cibuľa sklovitá pridáme cesnak a len krátko spolu zarestujeme.


     
  3. Pridáme kuracie prsia, zamiešame a okoreníme: čiernym korením, soľou, mletou paprikou a kari korením.


     
  4. Keď sa mäsko zatiahne pridáme ananásový kompót, množstvo asi polovicu konzervy a s ním aj 4-5 PL šťavy. Pomiešame a môžeme hneď pridať kokosové mlieko a ak treba ešte doriedime vodou ak chceme zriediť omáčku. Necháme spolu variť na strednom výkone asi 15-20 minút. Podávame s ryžou.


    Jednoduché kuracie kari. Foto - Andrea

Videorecept