Kuracie soté na smotane. Vyskúšajte super rýchly recept za 30 minút z dielne kuchyne portálu Ženy v meste ako pripraviť doma kuracie prsia.

Kuracie soté na smotane - fotorecept kliknite

Chutné a rýchle kuracie soté. Skvelý recept za 30 minút aj pre začiatočníkov. Ponúkame verziu aj pri bezlepkovej diéte. Vynikajúce jedlo pre celú rodinu.

Smotanové omáčky sa tešia veľkej obľube. Vynikajúco ladia s cestovinou, parenou knedľou, opekanými zemakmi, niektorí si ako prílohu zvolia aj dusenú ryžu. Kuracie prsia na smotane. Recept iba za 30 minút z dielne kuchyne portálu Ženy v meste sa oplatí vyskúšať. Dobrú chuť.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z kuracieho mäsa. Najlepšie kuracie mäso v marináde, výborné pečené kuracie stehná, pravá živánska z kuracieho mäsa, skvelé rizoto, silný kurací vývar a veľa iných.

Ako novinku uvádzame vynikajúce a rýchle kuracie prsia na smotane. Stačí si len vybrať. Úžasné kuracie mäso so značkou Ženy v meste.

Vyskúšajte aj lahodnú chrenovú omáčku s kuracím mäsom

 

Kuracie soté na smotane, recept za 30 minút

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcíí: 4-5

 

Výborné kuracie soté na smotane - ingrediencie

  • 500 g kuracie prsia
  • 2 polievkové lyžice (olivového) oleja
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • na omáčku: 1 ks šľahačková smotana (180-250 ml), dve polievkové lyžice hladkej múky (pri bezlepkovej verzii jedna polievková lyžica Solamylu), mlieko na zriedenie omáčky podľa potreby (cca 2,5 dl)
  • na dochutenie: mletá červená paprika (dve polievkové lyžice), soľ, vegeta (ak používame), drvená rasca, mleté čierne korenie, trošku mletej kurkumy (výborná na kĺby), 1 ks bobkový list

 

 

Kuracie soté na smotane. Foto - Nela

 

Výborné kuracie soté na smotane - postup receptu 

  1. Kuracie mäso umyjeme, dobre osušíme a nakrájame na menšie kocky. Môžeme aj malé rezančeky. Pripravíme si kvalitnejšiu panvicu, hrniec.
  2. Pridáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita. Cibuľu zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame, vložíme mäso.
  3. Mäso s cibuľou dôkladne premiešame, pridáme ďalšie korenie podľa chuti. Za stáleho miešania restujeme, kuracie kúsky zbelejú, zatiahnú sa.
  4. Potom mäso prikryjeme a na miernom ohni podusíme približne 5 minút, aby mäso pustilo vlastnú šťavu. Omáčka tak získa na výbornej chuti.
  5. Mäso podlejeme horúcou vodou (2,5 dl), prikryjeme a dusíme do mäkka. Nakoniec prilejeme smotanu zmiešanú s múkou alebo Solamylom.
  6. Smotanovú zálievku môžeme do omáčky aj precediť, aby sme nemali hrudky. Omáčku prevaríme a podľa potreby zriedime mliekom, osolíme. Vaše soté je hotové.

Tip na záver: Kuracie mäso si pripravme deň vopred. Nakrájané na kocky ho vložme do misky, pridajme polievkovú lyžicu oleja a korenie (soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, mletá červená paprika). Dôkladne premiešajme. Misku je potrebé uzavrieť a odložiť do chladu. Mäsko bude v omáčke nielen chutnejšie, rýchlejšie sa udusí, ušetríme si aj čas.

Dobrú chuť.

 

 

Pripravili sme pre vás recept aj pre deti na skvelé kuracie ragú s ryžou