Najlepší plnený kapustný list s mletým mäsom, originál recept

Plnený kapustný list s mletým mäsom. Foto - Slávka
Plnený kapustný list s mletým mäsom. Foto - Slávka

Plnený kapustný list s mletým mäsom, netradičný recept z portálu Ženy v meste. Plnený kapustný list je perfektný nápad na obed či večeru, keď už máte pokrk tých istých receptov. Len tri čarovné prísady a originálna slovenská pochúťka je na stole! Vyskúšajte si ju s nami!

Plnený kapustný list s mletým mäsom

Niekedy stačí skutočne málo. Netreba zháňať žiadne výnimočné prísady, ani špeciálne korenia. Hlávková kapusta, bravčové mleté mäso a ryža. Toto sú hlavné zložky výborného slovenského jedla: plnená kapusta alebo kapustný list plnený mletým mäsom.

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 90 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 70 minút
  • Počet porcií: 6

Už staré mamy vedeli, čo je dobré. Aj keď nemali suroviny od výmyslu sveta, dokázali stvoriť tak plnohodnotné a chutné pokrmy, ktoré nachovali celú rodinu. Plnený kapustový list, ktorý pozostáva z vynikajúcej mäsovej zmesi a zároveň sa podáva spolu s polievkou, je toho príkladom. Prípadne skúste aj kapustovú polievku.

Vyskúšajte tento recept aj na východniarsky spôsob a urobte si holúbky.

Ingrediencie na plnený kapustný list s mletým mäsom

(pre 6 osôb)

  • 0,5 kg mletého bravčového mäsa,
  • 2 stredne veľké cibule,
  • 2 PL masti,
  • 1 KL červenej mletej papriky,
  • 2 PL výberovej múky,
  • 1/4 KL čierneho mletého korenia,
  • 2 bobkové listy,
  • 4 guličky nového korenia,
  • Pol hlávky kapusty,
  • 1 a 1/2 KL soli,
  • 2 vajíčka,
  • 150 g ryže

Postup receptu na plnený kapustný list s mletým mäsom vo fotogalérii