
Plnený kapustný list s mletým mäsom, netradičný recept z portálu Ženy v meste. Plnený kapustný list je perfektný nápad na obed či večeru, keď už máte pokrk tých istých receptov. Len tri čarovné prísady a originálna slovenská pochúťka je na stole! Vyskúšajte si ju s nami!
Plnený kapustný list s mletým mäsom
Niekedy stačí skutočne málo. Netreba zháňať žiadne výnimočné prísady, ani špeciálne korenia. Hlávková kapusta, bravčové mleté mäso a ryža. Toto sú hlavné zložky výborného slovenského jedla: plnená kapusta alebo kapustný list plnený mletým mäsom.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 90 minút
- Čas tepelnej úpravy: 70 minút
- Počet porcií: 6
Už staré mamy vedeli, čo je dobré. Aj keď nemali suroviny od výmyslu sveta, dokázali stvoriť tak plnohodnotné a chutné pokrmy, ktoré nachovali celú rodinu. Plnený kapustový list, ktorý pozostáva z vynikajúcej mäsovej zmesi a zároveň sa podáva spolu s polievkou, je toho príkladom. Prípadne skúste aj kapustovú polievku.
Vyskúšajte tento recept aj na východniarsky spôsob a urobte si holúbky.
Ingrediencie na plnený kapustný list s mletým mäsom
(pre 6 osôb)
- 0,5 kg mletého bravčového mäsa,
- 2 stredne veľké cibule,
- 2 PL masti,
- 1 KL červenej mletej papriky,
- 2 PL výberovej múky,
- 1/4 KL čierneho mletého korenia,
- 2 bobkové listy,
- 4 guličky nového korenia,
- Pol hlávky kapusty,
- 1 a 1/2 KL soli,
- 2 vajíčka,
- 150 g ryže














